Priveden umirovljenik (73) iz okolice Bjelovara, skrivao arsenal oružja

Jasmina Grgurić Zanze
10. lipnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Impozantan arsenal oružja skrivao je 73-godišnjak iz okolice Bjelovara. Policija mu je pretražila kuću i ostale prostorije. Imali su što naći, od automatskih puški, ručnih bombi i prigušivača pa do raznog streljiva. Muškarac se tereti za nekoliko kaznenih dijela, a zbog njihove težine je i priveden. Policija podsjeća da se ovakve sankcije mogu izbjeći dobrovoljnom predajom oružja bez sankcija.

Oružje nađeno pretragom | Ilustracija: PU bjelovarsko-bilogorska

Oružje pronađeno pretragom | Ilustracija: PU bjelovarsko-bilogorska

Automatske puške, ručne bombe, prigušivače i brojna streljiva skrivao je 73-godišnjak iz okolice Bjelovara. Policija mu je prošlog tjedna na temelju sudskog naloga pretresla kuću i druge prostorije koje koristi u jednom mjestu u okolici Bjelovara. Imali su što i naći, a zbog uistinu velike količine nezakonitog oružja umirovljenik je priveden, uz kaznenu prijavu.

Ruka osobe koja drži pištolj i pištolj
Akcija 'Manje oružja, manje tragedija': 84-godišnjak predao 245 komada streljiva policiji

– U pretrazi je pronađena i od njega oduzeta veća količina raznog oružja, dijelova oružja i streljiva; tri automatske puške, jedna poluautomatska i dvije s užlijebljenim cijevima, 20 spremnika za automatsku pušku, pet ručnih bombi, ručno izrađenih prigušivača pucnja za vatreno oružje, tromblonski nastavak za poluautomatsku pušku i raznih dijelova oružja te čak 460 komada streljiva raznih kalibara. Sve je u svom posjedu imao nezakonito, izvijestila je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska.

Umirovljeniku se na teret stavljaju kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja. Protiv njega slijedi kaznena prijava, a 73-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

– Ovo je primjer što se dogodi onima koji nisu prepoznali značaj naše akcije ‘Manje oružja, manje tragedija’ koja omogućava dragovoljnu predaju bez sankcija, zaključili su bjelovarski policajci.

Sličan slučaj dogodio se ovih dana, kada je kod 75-godišnjaka s đurđevačkog područja policija također pronašla ogromnu količinu oružja i streljiva, o čemu smo pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap