Doktor s područja Bjelovara nesavjesno liječio pacijenta koji je na kraju i preminuo

Ana Kanazir
11. svibnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 66-godišnjeg doktora za kojeg se sumnja da je napravio kazneno djelo protiv zdravlja ljudi i to nesavjesnim liječenjem. Naime, on je za vrijeme operativnog zahvata pacijentu ozlijedio desnu zajedničku ilijačnu arterije i nije prepoznao ozljedu velike krvne žile. Zbog komplikacija je pacijent na kraju preminuo.

Ilustracija: Pixabay

Provedena je istraga nad doktorom koji je nesavjesno liječio svojeg pacijenta na području Bjelovara. On nije prepoznao važnu ozljedu zbog koje je na kraju pacijent i preminuo, a sada je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenog 66-godišnjaka.

Doktor, točnije specijalist urolog je provodio operativni zahvat kod pacijenta i postoji osnovana sumnja da mu je pri tome ozlijedio desnu zajedničku ilijačnu arteriju i propustio prepoznati ozljedu velike krvne žile i žurno poduzeti sve potrebne pretrage radi sanacije te ozljede.

Osnovano se sumnja da je uslijed navedenog došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja pacijenta i razvoja komplikacija i na kraju do njegovog smrtnog slučaja. Sve se to događalo u periodu od 6. veljače do 10. ožujka 2022. godine, kako navodi Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap