Gradonačelnik Novske postaje novi ministar rada?

Josip Mihaljević
25. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Ministar rada Josip Aladrović u najavljenoj rekonstrukciji Vlade trebao bi ostati bez fotelje. Lista potencijalnih nasljednika raste iz tjedna u tjedan, a prema najnovijim informacijama mogao bi ga mijenjati gradonačelnik Novske Marin Piletić (HDZ).

marin piletić

Foto: Marin Piletić, Josip Aladrović | Youtube screenshot/mirovina.hr

Kako RTL danas neslužbeno doznaje, ministra rada Josipa Aladrovića mogao bi u nadolazećoj rekonstrukciji Vlade zamijeniti dvije godine stariji Marin Piletić, trenutačni HDZ-ov gradonačenik Novske. Piletić se tako pridružio sada već povećem krugu potencijalnih Aladrovićevih nasljednika u kojima je čitav niz državnih tajnika iz resora te ekonomist Damir Mihanović. Također, isti izvor je za RTL potvrdio da bi ministra gospodarstva Tomislava Ćorića trebao zamijeniti Davor Filipović, bivši kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba.

Profesor hrvatskog jezika i povijesti, dvije godine stariji od Aladrovića

ministar josip aladrović
Problem za premijera: Tko bi mogao zamijeniti ministra Aladrovića?

Marin Piletić rođen je u Novskoj 1983. godine i tek je dvije godine stariji od Aladrovića. Nakon srednje ekonomske škole završio je studij kroatistike i povijesti na Filozofskom fakultetau Sveučilišta u Zagrebu te je stekao naziv profesora hrvatskog jezika i književnosti te povijesti.

U Novskoj je osnovao Udrugu mladih, a predavao je hrvatski jezik u Osnovnoj školi. U HDZ se učlanio sa 16 godina te je kroz stranačku mladež (predsjednik Gradskog odbora Mladeži HDZ-a Grada Novske, potpredsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Sisačko moslavačke županije, glavni urednik Glasnika Mladeži HDZ-a…) istaknuo kao kandidat za veće pothvate. To mu je zapravo i najveća paralela s aktualnim ministrom koji je također u HDZ ušao prije nego što je postao punoljetan.

Gradonačelnik Novske postaje na lokalnim izborima 2017. godine i to u prvom krugu s 53,28 posto osvojenih glasova. Mandat je potvrdio i na lokalnim izborima 2021. godine s još boljim rezultatom – opet u prvom krugu i to sa 63,72 posto osvojenih glasova. Trenutačno još obnaša dužnost saborskog zastupnika i to kao zamjenik aktualnog župana Sisačko-moslavačke županije Ivana Celjaka.

Gradonačelnik Novske postaje novi ministar rada?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap