Dosadašnji i novoizabrani: Aladrović i Piletić obavili primopredaju Ministarstva

Josip Mihaljević
29. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Novi ministar rada, nakon što je i službeno potvrđen u Saboru, odmah se bacio na posao. Ministarstvo rada javlja kako je novoizabrani ministar s dosadašnjim ministrom uspješno obavio primopredaju. Evo što pritom poručio Marin Piletić.

piletic aladrovic

Foto: Marin Piletić s Josipom Aladrovićem | MROSP

Nakon što ga je saborska većina danas i službeno izglasala, novi ministar rada Marin Piletić u popodnevnim satima već je obavio primopredaju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Dosadašnji ministar Josip Aladrović svoj je mandat ocijenio uspješnim – istaknuo je kako su u resoru napravljeni značajni pomaci u svim aspektima, od rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Kao ključni uspjeh naveo je očuvanje radnih mjesta tijekom pandemije, a tu su još i povećanje prosječne i minimalne plaće, veći opseg mirovinskih prava.

piletic sabor
Sabor sa 77 glasova potvrdio novog ministra rada Marina Piletića

“Siguran sam da ostavljam sustav u dobrim rukama i želim puno sreće novom ministru Piletiću. Bit ću kao i do sada puna podrška”, kazao je Aladrović.

Novoimenovani ministar zahvalio je Aladroviću na dosadašnjem radu, a zatim je kazao što planira raditi do kraja mandata. U stvari, njegov je posao već zadan programom Vlade za ovaj mandat. Fokusirat će se na stvaranje radnih mjesta, rast zaposlenosti i plaća, jačanje sustava socijalne sigurnosti i društvene solidarnosti prema najugroženijima. S projektima resora koji su u tijeku namjerava nastaviti:

“Aktivnostima u narednom razdoblju ćemo dodatno poboljšati trendove na tržištu rada, osnažiti socijalnu uključenost i pripremiti domaće tržište rada za sve izazove koje nam donosi tranzicija na zelenu i digitalnu industriju. Nastavit ćemo njegovati suradnju među socijalnim partnerima i umirovljeničkim skupinama kroz suradnju u nacionalnim vijećima i Gospodarsko socijalnom vijeću. Posebnu pozornost ćemo dati najranjivijim skupinama našega društva kroz uspješan završetak reforme sustava socijalne skrbi”, kazao je Marin Piletić prilikom primopredaje resora.

 

Copy link
Powered by Social Snap