Dosadašnji i novoizabrani: Aladrović i Piletić obavili primopredaju Ministarstva

Josip Mihaljević
29. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Novi ministar rada, nakon što je i službeno potvrđen u Saboru, odmah se bacio na posao. Ministarstvo rada javlja kako je novoizabrani ministar s dosadašnjim ministrom uspješno obavio primopredaju. Evo što pritom poručio Marin Piletić.

piletic aladrovic

Foto: Marin Piletić s Josipom Aladrovićem | MROSP

Nakon što ga je saborska većina danas i službeno izglasala, novi ministar rada Marin Piletić u popodnevnim satima već je obavio primopredaju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Dosadašnji ministar Josip Aladrović svoj je mandat ocijenio uspješnim – istaknuo je kako su u resoru napravljeni značajni pomaci u svim aspektima, od rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Kao ključni uspjeh naveo je očuvanje radnih mjesta tijekom pandemije, a tu su još i povećanje prosječne i minimalne plaće, veći opseg mirovinskih prava.

piletic sabor
Sabor sa 77 glasova potvrdio novog ministra rada Marina Piletića

“Siguran sam da ostavljam sustav u dobrim rukama i želim puno sreće novom ministru Piletiću. Bit ću kao i do sada puna podrška”, kazao je Aladrović.

Novoimenovani ministar zahvalio je Aladroviću na dosadašnjem radu, a zatim je kazao što planira raditi do kraja mandata. U stvari, njegov je posao već zadan programom Vlade za ovaj mandat. Fokusirat će se na stvaranje radnih mjesta, rast zaposlenosti i plaća, jačanje sustava socijalne sigurnosti i društvene solidarnosti prema najugroženijima. S projektima resora koji su u tijeku namjerava nastaviti:

“Aktivnostima u narednom razdoblju ćemo dodatno poboljšati trendove na tržištu rada, osnažiti socijalnu uključenost i pripremiti domaće tržište rada za sve izazove koje nam donosi tranzicija na zelenu i digitalnu industriju. Nastavit ćemo njegovati suradnju među socijalnim partnerima i umirovljeničkim skupinama kroz suradnju u nacionalnim vijećima i Gospodarsko socijalnom vijeću. Posebnu pozornost ćemo dati najranjivijim skupinama našega društva kroz uspješan završetak reforme sustava socijalne skrbi”, kazao je Marin Piletić prilikom primopredaje resora.

 

Dosadašnji i novoizabrani: Aladrović i Piletić obavili primopredaju Ministarstva
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap