Ministar Piletić posjetio Dom za starije i nemoćne u Sisku, traju radovi na obnovi

Josip Mihaljević
29. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

Ministar rada Marin Piletić sa suradnicima obišao je Dom za starije i nemoćne u Sisku koji se obnavlja zbog posljedica potresa. Novac za obnovu došao je od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a kada radovi završe – HZMO će vlasništvo nad Domom predati Sisačko-moslavačkoj županiji.

dom za starije sisak piletic

Foto: Ministar u obilasku sisačkog Doma za starije i nemoćne | mirovinsko.hr

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar održali su radni sastanak sa županom Sisačko-moslavačke županije Ivanom Celjakom i njegovim suradnicima u Sisku, a tema je bila obnova domova za starije i nemoćne u toj potresom pogođenoj županiji.

Poseban naglasak bio je na procesu obnove državnog Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, a obnova je u potpunosti financirana sredstvima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u iznosu većem od 7 milijuna kuna.

U tijeku su radovi koji obuhvaćaju uređenje i energetsku obnovu fasade, sanaciju štete nastale potresom, a radit će se i uređenje unutarnjeg prostora. Zavod za mirovinsko osiguranje će nakon obnove nastaviti dobru praksu s predavanjem vlasništva domova za starije matičnim županijama bez naknade što Domovima otvara mogućnost apliciranja na EU fondove u svrhu daljnjeg unapređenja kvalitete. Dom inače broji 240 korisnika.

“Veseli me što smo u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje osigurali novčana sredstva kako bi se u cijelosti obnovio Dom za starije i nemoćne osobe. Vrijednost radova je nešto viša od sedam milijuna kuna. Nakon potresa je dio radova već obavljen, a sada se zbog štete na fasadnoj cigli mijenja vanjska ovojnica objekta, ali i dio unutarnjih prostora”, zaključio je ministar Piletić.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap