Grad Zagreb uvodi novu uslugu besplatnog javnog prijevoza ‘Fulir’

Ana Kanazir
10. lipnja 2024.
Novosti
A- A+

Grad Zagreb pokreće pilot uslugu besplatnog javnog prijevoza u pješačkoj zoni središta grada. Prijevoz će se provoditi malim, plavim električnim vozilima ‘Fulir’ i bit će dostupan od subote 15. lipnja i trajat će do kraja listopada. Ova je usluga prvenstveno namijenjena starijim osobama, teže pokretnim osobama i osobama s invaliditetom, a bit će dostupna vikendom i praznicima.

vozilo Fulir

Vozilo Fulir | Foto: Grad Zagreb

Mali električni automobili ZET-a nazova ‘Fulir‘ pomagat će građanima u kretanju u pješačkoj zoni središta grada. Moći ćete ih isprobati od subote, 15. lipnja, a vozit će sve do kraja listopada.

tramvaj
Stariji od 65 od sutra se besplatno voze ZET-om: Evo kako ostvariti pravo

Nova usluga prijevoza za sve koji se teže kreću, za starije osobe i osobe s invaliditetom pojavit će se na ulicama grada od subote, 15. lipnja. Radi se o električnom vozilu naziva ‘Fulir’ u koji stane pet putnika i vozač. Ova vozila, nalik golf vozilima, kretat će se po pješačkoj zoni središtem grada, a bit će dostupni od 8 do 20 sati vikendom i praznicima do kraja listopada. Usluga je potpuno besplatna, a vozilo se može i naručiti putem telefonskih brojeva 091/1111-425 i 091/1111-426 na koje će se javljati vozači.

– Fulir je više od usluge prijevoza. To je korak prema održivijem, pristupačnijem i srdačnijem Zagrebu koji će mnogima olakšati svakodnevicu i poboljšati kvalitetu života u centru, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević. Otkriveno je i kako je naziv ‘Fulir’ izabran u čast popularnog lika iz filma ‘Tko pjeva, zlo ne misli’, ali i kako je usluga inspirirana modelom ‘Kavalira’ u Ljubljani.

Podsjećamo, od ovog mjeseca se osobe starije od 65 godina mogu besplatno voziti ZET-om. Do kraja rujna će se moći voziti samo uz predočenje osobne iskaznice. U tom će razdoblju moći preuzeti besplatni godišnji kupon koji vrijedi godinu dana, a više informacija možete pročitati u ovom tekstu. 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap