Fit baka Julie vježba i u 70. godini života: Bolest joj je promijenila pogled na život

Luka Kalac
9. prosinca 2023.
Novosti
A- A+

Fitness trenerica i profesorica tjelesne kulture na pola radnog vremena, Julie Ford, sa svojih 69 godina i dalje dokazuje da je fit izgled stvar izbora. Dokazala je to prije nekoliko godina kada joj je dijagnosticiran rak dojke koji je nije odvojio od vježbanja.

Fitness trenerica Julie Ford

Julie Ford | Foto: Instagram

Julie Ford je od najmanjih nogu više voljela trčati nego sjediti za knjigom u učionici. Ova fitness entuzijastica je već s 11 godina shvatila da zna čemu će posvetiti svoj život. Uz predavanje tjelesne kulture, ova fit baka Julie je i držala satove fitnesa za odrasle u 1980-ima koje je popularizirala Jane Fonda. Osim fitnessa, Julie su oduvijek zanimali hokej, netball, trčanje, vožnje bicikla i hodanje.

Ljubav prema sportu prenijela i na djecu

Kad se ostvarila kao majka u svojim tridesetima, Julie nije prestala sa svojom strašću, plesom i dizanjem utega. Naprotiv, ona je ljubav prema sportu i rekreaciji usadila i svojoj djeci koju je upisala na nogomet i hokej.

U rujnu 2016., u dobi od 63 godine, Julie je dijagnosticiran rak dojke i na svu sreću se izliječila od teške bolesti. Ta dijagnoza je promijenila njen stav prema život, kada je shvatila da je prekratak.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Julie Ford (@insteppfitness)

Treninge je zamijenila šetnjama

vježbačica Željka
Umirovljenica Željka (66) vježba pet dana u tjednu: 'Da nije bilo vježbanja, ne znam što bi me izvuklo iz depresije'

Tada je ova fit baka iz Eastbournea odlučila svoje treninge u teretani zamijeniti dugim šetnjama u prirodi. Ipak, pobrinula se da to nisu obične šetnje jer ih je odlučila dodatno otežati noseći utege kako bi ojačala svoje mišiće, piše mirror.co.uk.

– Do kraja šetnje nalikovala bih orangutanu jer su mi ruke bile umorne od nošenja utega. Tada sam se sjetila da u garaži imam neke gumene trake za vježbanje i staro ronilačko odijelo. U početku bih ih pričvršćivala za tenisice kako bi mi stvarale dodatno opterećenje. Napravila sam oko 30 različitih dizajna, rekla je Julie Ford.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Julie Ford (@insteppfitness)

Napravila je i svoj proizvod

U želji da pomogne drugima i približi im svoj proizvod, Julie je u ožujku 2018. lansirala svoj brend otpornih traka za hodanje Instepp. Riječ je o proizvodu zbog kojeg ne trebate ići u teretanu, već možete vježbati u udobnosti svog doma ili čak u vrtu.

Tom je prilikom izjavila kako joj tjelovježba pomaže u dodatnoj izgradnji samopouzdanja te da ne namjerava skrivati svoje tijelo kako godine prolaze. Ova 69-godišnja zaljubljenica u fitness se izjasnila i rekla kako je cijeli život pokazivala svoje tijelo te dodala kako to ne čini zato što je tašta, nego zato što se osjeća dobro u svojoj koži.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap