Devet godina zatvora za umirovljenicu koja je preko interneta izmišljala gnjusne laži o svojim susjedima

Josip Mihaljević
11. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

74-godišnju umirovljenicu opisuju kao jednu od najgorih internet trolova s kojom su se sudske vlasti susrele. Sutkinja je prilikom presude, u kojoj je umirovljenica osuđena na devet godina zatvora, rekla da je ovo jedan od najozbiljnijh slučaja uznemiravanja koje je ikad imala priliku vidjeti.

starija zena

Foto: Unsplash

Sabine McNeill, 74-godišnja umirovljenica iz UK, osuđena je čak na devet godina zatvora zbog gnjusnih laži koje je širila o svojim susjedima, piše dailymail.co.uk.

Ona je preko interneta vodila kampanju i od institucija zatražila da ispitaju navodne slučaje o “štovanju đavla” i zlostavljanju djece u jednoj osnovnoj školi u Londonu.

Tvrdila je da se u tajnoj sobi u McDonaldsu jedu djeca

Optužila je četiri majke čija djeca pohađaju tu školu da su pripadnice kulta koje kuhaju i jedu djecu. Policija je istražila slučaj ali, naravno, ništa od njenih optužbi nije bilo utemeljeno.

Upornu umirovljenicu to nije obeshrabrilo te je odlučila još jače krenuti s optužbama. Preko interneta je objavila detalje o nepostojećem kultu, govoreći kako “oni piju krv djece i nakon toga plešu noseći dječje lubanje na dijelovima njihovih tijela”.

U cijelu priču je uključila i lokalni McDonalds, kojeg je optužila za sudjelovanje, tvrdeći da u McDonaldsu postoji “tajna soba” u kojoj se izvode mračni rituali.

Osobe koje su joj to rekle su u bijegu

Kako bi netko iz čista mira izmislio takve laži, složit ćete se, mora biti potpuno lud. Ali umirovljenica je inspiraciju za svoje laži dobila od Elle Draper (45) i njenog bivšeg partnera Abrahama Christia koji su natjerali nekoliko osmogodišnjaka i devetogodišnjaka da šire lažne vijesti o ubijanju djece i pijanju krvi. Oboje su u bijegu već nekoliko godina, a pretpostavlja se da se skrivaju u Španjolskoj.

Umirovljenica je bila toliko zaluđena njihovom pričom, a sada je osuđena za četiri slučaja zlostavljanja te je čak šest puta prekršila sudsku zabranu prilaska roditeljima koje je optuživala.

Sutkinja: Uništili ste normalan obiteljski život tim obiteljima

Sutkinja je na izricanju presude bila oštra prema umirovljenici:

“Izravne posljedice vaših radnji je uništen normalni obiteljski život kod četiri obitelji.

Djeca zbog vas nisu mogla normalno pohađati školu, istraumatizirana su i zbog vas se školuju kod kuće.

Obitelji su također pogođene, a majke su morale spavati na podu u dječjoj sobi kako bi ih zaštitile.

Neki od njih su se odlučili preseliti što im je upropastilo trenutne poslovne mogućnosti, a budući da ste njihova imena raširili po internetu, oni se libe otvoriti svoj internet profil jer ste im ime povezali s nečim gnjusnim.

I kao da to nije dovoljno loše, djeca će jednom kad odrastu vidjeti sve što ste napisali o njima u tih nekoliko godina. Prema mojem sudu, vi ste arogantna, zlobna, zla i manipulativna žena”, kazala je sutkinja Sally Cahil.

Zamislite da je netko izmislio gnjusne laži o vašim bližnjima, optužujući ih za kanibalizam, sotonizam i zlostavljanje djece.

Jedna obitelj primorana promijeniti ime

Jedna obitelj, na koju je umirovljenica imala poseban fokus, bila je primorana zakonski promijeniti ime. Djecu u školu voze posebnom rutom, a moraju i uvježbavati posebne “vježbe” u slučaju da se nešto slično ne ponovi.

U izjavi te obitelji, koja je pročitana na sudu, možete vidjeti koliko je situacija izmakla kontroli – majka tvrdi da se ne može koncetrirati na poslu i da joj je brak ušao u zategnute odnose:

“Osjećam se kao da sam neuspješna na svakom polju svog života – kao majka, kao supruga i kao radnica.

Do ovoga dana moja kćerka je uplašena i boji se da će nas netko napasti u našem domu. Ne razumije zašto drugi ljudi, koji je ne poznaju, na internetu šire gnjusne laži o njoj, da čitav svijet može pročitati.

Morat će živjeti sa stigmom da je ona žrtva sotonskog seksualnog kulta ostatak njenog života.

To mi slama srce.”, stoji u izjavi jedne majke.

Kroz slične stvari prolaze i druge obitelji, stoga ni ne čudi da je zbog online kampanje umirovljenice, koja je trajala nekoliko godina, dobila devet godina zatvora.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap