Devet godina zatvora za umirovljenicu koja je preko interneta izmišljala gnjusne laži o svojim susjedima

Josip Mihaljević
11. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

74-godišnju umirovljenicu opisuju kao jednu od najgorih internet trolova s kojom su se sudske vlasti susrele. Sutkinja je prilikom presude, u kojoj je umirovljenica osuđena na devet godina zatvora, rekla da je ovo jedan od najozbiljnijh slučaja uznemiravanja koje je ikad imala priliku vidjeti.

starija zena

Foto: Unsplash

Sabine McNeill, 74-godišnja umirovljenica iz UK, osuđena je čak na devet godina zatvora zbog gnjusnih laži koje je širila o svojim susjedima, piše dailymail.co.uk.

Ona je preko interneta vodila kampanju i od institucija zatražila da ispitaju navodne slučaje o “štovanju đavla” i zlostavljanju djece u jednoj osnovnoj školi u Londonu.

Tvrdila je da se u tajnoj sobi u McDonaldsu jedu djeca

Optužila je četiri majke čija djeca pohađaju tu školu da su pripadnice kulta koje kuhaju i jedu djecu. Policija je istražila slučaj ali, naravno, ništa od njenih optužbi nije bilo utemeljeno.

Upornu umirovljenicu to nije obeshrabrilo te je odlučila još jače krenuti s optužbama. Preko interneta je objavila detalje o nepostojećem kultu, govoreći kako “oni piju krv djece i nakon toga plešu noseći dječje lubanje na dijelovima njihovih tijela”.

U cijelu priču je uključila i lokalni McDonalds, kojeg je optužila za sudjelovanje, tvrdeći da u McDonaldsu postoji “tajna soba” u kojoj se izvode mračni rituali.

Osobe koje su joj to rekle su u bijegu

Kako bi netko iz čista mira izmislio takve laži, složit ćete se, mora biti potpuno lud. Ali umirovljenica je inspiraciju za svoje laži dobila od Elle Draper (45) i njenog bivšeg partnera Abrahama Christia koji su natjerali nekoliko osmogodišnjaka i devetogodišnjaka da šire lažne vijesti o ubijanju djece i pijanju krvi. Oboje su u bijegu već nekoliko godina, a pretpostavlja se da se skrivaju u Španjolskoj.

Umirovljenica je bila toliko zaluđena njihovom pričom, a sada je osuđena za četiri slučaja zlostavljanja te je čak šest puta prekršila sudsku zabranu prilaska roditeljima koje je optuživala.

Sutkinja: Uništili ste normalan obiteljski život tim obiteljima

Sutkinja je na izricanju presude bila oštra prema umirovljenici:

“Izravne posljedice vaših radnji je uništen normalni obiteljski život kod četiri obitelji.

Djeca zbog vas nisu mogla normalno pohađati školu, istraumatizirana su i zbog vas se školuju kod kuće.

Obitelji su također pogođene, a majke su morale spavati na podu u dječjoj sobi kako bi ih zaštitile.

Neki od njih su se odlučili preseliti što im je upropastilo trenutne poslovne mogućnosti, a budući da ste njihova imena raširili po internetu, oni se libe otvoriti svoj internet profil jer ste im ime povezali s nečim gnjusnim.

I kao da to nije dovoljno loše, djeca će jednom kad odrastu vidjeti sve što ste napisali o njima u tih nekoliko godina. Prema mojem sudu, vi ste arogantna, zlobna, zla i manipulativna žena”, kazala je sutkinja Sally Cahil.

Zamislite da je netko izmislio gnjusne laži o vašim bližnjima, optužujući ih za kanibalizam, sotonizam i zlostavljanje djece.

Jedna obitelj primorana promijeniti ime

Jedna obitelj, na koju je umirovljenica imala poseban fokus, bila je primorana zakonski promijeniti ime. Djecu u školu voze posebnom rutom, a moraju i uvježbavati posebne “vježbe” u slučaju da se nešto slično ne ponovi.

U izjavi te obitelji, koja je pročitana na sudu, možete vidjeti koliko je situacija izmakla kontroli – majka tvrdi da se ne može koncetrirati na poslu i da joj je brak ušao u zategnute odnose:

“Osjećam se kao da sam neuspješna na svakom polju svog života – kao majka, kao supruga i kao radnica.

Do ovoga dana moja kćerka je uplašena i boji se da će nas netko napasti u našem domu. Ne razumije zašto drugi ljudi, koji je ne poznaju, na internetu šire gnjusne laži o njoj, da čitav svijet može pročitati.

Morat će živjeti sa stigmom da je ona žrtva sotonskog seksualnog kulta ostatak njenog života.

To mi slama srce.”, stoji u izjavi jedne majke.

Kroz slične stvari prolaze i druge obitelji, stoga ni ne čudi da je zbog online kampanje umirovljenice, koja je trajala nekoliko godina, dobila devet godina zatvora.

Devet godina zatvora za umirovljenicu koja je preko interneta izmišljala gnjusne laži o svojim susjedima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap