“Da je ministar prihvatio naš prijedlog sezonskog rada za umirovljenike, ne bi bilo problema s radnom snagom”

Jasmina Grgurić Zanze
14. lipnja 2018.
Novosti
A- A+

Za naše nedaće nisu krive samo borbe između eksponenata vanjskih političkih faktora već i korumpirana, nesposobna, neinventivna i sebična vlastita politička oligarhija na čelnim funkcijama u našoj državi, smatra Stranka umirovljenika koja je reagirala na izvještaj Europske komisije o crnoj budućnosti starije populacije u Hrvatskoj.

Kakva je budućnost hrvatskih umirovljenika i mirovina? Foto: Pixabay

 

Na ovotjedna upozorenja koja su stigla iz Europske komisije o teškoj održivosti hrvatskih mirovina u budućnosti, reagirala je i Stranka umirovljenika.

Europa traži rad umirovljenika, ali i da razdvojimo zarađene i povlaštene mirovine!

“… Upozorenje koje je pristiglo iz Europske komisije, koje ipak moraju nešto raditi, o crnoj budućnosti hrvatskih mirovina nije uzbudilo našu javnost. Kao što više krađa od milijun kuna nikoga ne iznenađuje pa čak niti sudske institucije koje se trgnu tek nakon otuđenih desetak i više milijuna kuna. U stvari reagirao je ministar Pavić nemuštim odgovorom o potrebi produžetka rada za dobivanje mirovina kao da je većina prijevremenih umirovljenika svojom voljom otišla u mirovinu. Umjesto da je uvaženi ministar prihvatio prijedlog Stranke umirovljenika i aktivirao za sezonske radove umirovljenike ne bi bilo sada problema s nedostatkom radne snage” – istaknuo je predsjednik SU-a, Lazar Grujić u svom priopćenju za javnost.

Time žele naglasiti, dodaje, kako nam ipak za naše nedaće nisu krive samo borbe između eksponenata vanjskih političkih faktora već i “korumpirana, nesposobna, neinventivna i sebična vlastita politička oligarhija na čelnim funkcijama u našoj državi”.

“Ironija je pri tome kada takvi paraziti okrivljuju druge za sadašnju situaciju i stvaranje države u rukama mafijaša i stranih interesnih skupina, a najlakši je način da se toga riješimo napuštanje ove maligne tvorevine za koju su nažalost mnogi dali svoje živote, zdravlje ili dijelove tijela. No mi u Stranci umirovljenika ne biramo najlakši način i sigurno možete računati i nadalje na naše aktivnosti samo s jednim ciljem, a to je boljitak svih građana, a ne pojedinih elita jedine nam domovine! – poručili su iz Stranke umirovljenika.

 

Copy link
Powered by Social Snap