‘Bolje da me ne traže novac’: Unuci s uvođenjem eura neće profitirati kod baka i djedova

Ana Kanazir
11. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

U našoj posljednjoj anketi pitali smo vas koliko ćete sada novaca, točnije promjenom valute, eura davati svojim unucima, a najviše vas je odgovorilo ‘Bolje da me ni ne traže novac’. Za ovaj odgovor se odlučilo vas 224, odnosno vas 25.63 posto. Ukupno smo dobili 874 odgovora u anketi, a donosimo i koliko glasova su dobili drugi odgovori, ali i vaše komentare na našoj Facebook stranici.

Foto: mirovina.hr

Na drugom mjestu se po broju glasova našao odgovor ‘Do 10 eura’ za kojeg su se odlučile 172 osobe, odnosno 19.68 posto vas, dok vas 170 ili 19.45 posto unucima planira dati nešto drugo, a ne novce, a vas 163 ili 18.65 posto će im davati do 20 eura. Najmanje vas, 145 ili 16.59 posto će dati unucima do 50 eura.

[ANKETA] Poskupljenja zbog uvođenja eura: Nezadovoljni su kupci, trgovci, ali i ministri

Kao što smo pisali ovdje, cijene raznih proizvoda u trgovinama su se promijenile, mnogi su trgovci podigli svoje cijene, dok su i sami kupci primijetili razna poskupljenja. O svemu su se oglasili i vladajući, državni inspektorat stalno provodi inspekcije i kažnjava one koji krše propise, a točne brojeve prijava možete vidjeti ovdje. Vlada se također oglasila i donijela nove mjere protiv rasta cijena.

– Svi resori koji su nadležni za praćenje svih parametara dobit će zadatak da sve reguliraju odmah. Stoga ovaj prijedlog ide k tome da svi trebaju vratiti cijene na razinu prije 1. siječnja, Državni inspektorat da pojača nadzor, Ministarstvo financija treba prikupiti sve gospodarske parametre, a Ministarstvo poljoprivrede sve cijene prehrambenih proizvoda. Ostali resori moraju prikupiti podatke u njihovoj domeni ovlasti, rekao je Plenković, a o čemu smo pisali u ovom tekstu.

Iako vaši komentari na našoj Facebook stranici nisu bili vezani uz davanje novaca unucima, dobili smo 52 komentara vezana uz poskupljenja, a donosimo neke od njih: ‘Kupujte samo najosnovnije dok se oni ne snađu i to je to, falit će im pa će drukčije’, ‘Vratite nam kune’, ‘Mažu nam oči s par lipa/centa za zaokruživanje, a nitko ne vidi problem u tome što je hrana u godini dana poskupila duplo’, ‘Dajte europske mirovine’,…

Ispod možete vidjeti rezultate ankete:

rezultati ankete

Rezultati ankete ‘Koliko ćete eura davati unucima?’ | foto: Mirovina.hr

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap