Blagodati omiljenog doba godine u gradu na Dravi: Pogledajte popis besplatnih proljetnih aktivnosti u Osijeku

Luka Kalac
4. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Čari proljeća već su u punom sjaju u Osijeku. Toplo i vedro vrijeme mami građanke i građane na ulice ovog grada i svi se polako, ali sigurno vraćaju svojim ustaljenim navikama poput ispijanja kave na određenim mjestima, unaprijed znanim šetnja i sličnome. Ovog puta, kako bismo razbili rutinu, donosimo vam popis pet najzanimljivijih i potpuno besplatnih proljetnih aktivnosti u najvećem slavonskom gradu.

Most u Osijeku

Osijek | Foto: Mirovina.hr

Proljeće lagano poprima svoj izvorni miris, toplinu i općenito atmosferu u svim gradovima pa tako i u Osijeku. Topliji i sve duži dani uz daleko više sunčanih zraka koje će vas obasipati i više su nego dovoljan razlog za izaći iz kuće i uživati u društvu sa svojim bračnim partnerom, prijateljima ili unucima kroz proljetne aktivnosti u Osijeku.

Danas nije jednostavno pronaći dobru zabavu za koju nećete morati izdvojiti ni centa, no nitko nije rekao da je to i nemoguće. Provjerite hoće li se pronaći pokoji događaj u Osijeku u proljetno vrijeme i za vas na koji ćete moći ući sasvim besplatno i zabaviti se.

1. Plesnjaci

Svi osječki umirovljenici sa osmijehom se prisjećaju plesnjaka još iz doba sedamdesetih pjesama prošlog stoljeća. Ovog puta, plesnjaci se u Osijek vraćaju na velika vrata, a jedan takav će se održati u petak, 5. travnja 2024. godine u dvorani Bells od 18 sati.

Za cjelokupnu atmosferu i povratak u lude sedamdesete, zadužena je grupa Zvučni zid koji će rasplesati publiku hitovima Novih fosila, Kiće Slabinca, Divljih jagoda, Srebrnih krila, ABBA-e i Queena. Potrebno je naglasiti kako su večera, piće i druga iznenađenja pripremljena za umirovljenike. Više o tome smo pisali ovdje.

Inače, besplatne karte mogu se preuzeti u Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo (Ulica Ruđera Boškovića 1) od 2. travnja do 4. travnja 2024. godine od 9 do 12 sati.

split
Umirovljenici, pogledajte gdje se možete besplatno zabaviti ako se nađete ovog proljeća u Splitu

2. FeelGood Weekend

Ovog vikenda budite spremni na dobro raspoloženje, ukusna jela, ples, glazbu i slične radosti u ovako toplo vrijeme jer počinje FeelGood Weekend. Održava se u sklopu Svjetskog kupa u gimnastici DOBRO World Cup koji se istog tog vikenda u Osijeku. Inače, zabavni dio ove manifestacije održat će se u petak i subotu, 5. i 6. travnja 2024., u Parku kralja Petra Krešimira IV ispred Sokol Centra.

Zabava u petak na FeelGood Weekendu počinje u 17 sati uz dobrodošlicu, a već od 18 sati publiku će zabavljati ‘Atomic’ JazzIstra Orchestra. Za kraj programa te večeri, u 20 sati će se održati javno izvlačenje startnih brojeva finalista DOBRO World Cupa Osijek.

Sve se nastavlja odmah idućeg dana, u subotu 6. travnja u 11 sati s doručkom, igraonicom na travi i radionicom za najmlađe. U podne će biti poslužen brunch dok će za glazbu biti glavni i odgovorni The Morenos. Od dva sata slijedi svojevrsna pauza uz grupu Uholaže što će potrajati sve do 16 sati kada slijedi zalogaj nostalgije uz Gordanu Marković & trio. Već od 18 sati s pozornice će se oriti plesni hitovi uz grupu Swingers.

3. Festival cvijeća

Sjaj svibnju koji inače blista u pravom proljetnom izdanju, dodatan šarm će dati još jedno izdanje Festivala cvijeća koji će se održati u osječkom Parku kralja Držislava od 10. do 11. svibnja 2024. godine. Među brojnim vrstama cvijeća, u šarolikom programu ove manifestacije pronaći će se za svakog ponešto, od najmlađih pa do onih najstarijih. Ovo je izvrsna prilika za provesti ugodno i sunčano poslijepodne s unucima. Od mnogih radionica, bit će vremena za ples, glazbu, izlaganje pa čak i večer kratkog filma.

Pogled na Trg kralja Tomislava i Umjetnički paviljon u Zagrebu.
Pred nama je najljepše doba godine u Zagrebu: Pogledajte u kojim besplatnim aktivnostima možete uživati

4. Podjela graha za 1. maj

Grad na Dravi na lijevoj strani obale kod katakombi u srijedu, 1. svibnja 2024. prigodno će obilježiti Međunarodni praznik rada.

5. Sajam antikviteta

Ako ste strastveni sakupljač starina ili se pak rješavate nekih sličnih koje vam u podrumu, potkrovlju ili ostavi samo skupljaju prašinu, na prvom ste mjestu. Sajam antikviteta održat će se u subotu 6. travnja 2024. godine.

Odvest će vas unatrag nekoliko desetljeća i prisjetit ćete se stvari za koje ste sigurni da ste ih zaboravili. U slučaju da travanjsko izdanje Sajma antikviteta nećete moći posjetiti, istog dana idućeg mjeseca svibnja održat će se još jedan takav događaj na istom mjestu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap