Bivši ministar Aladrović našao novi posao: S bratom još jednog bivšeg ministra pokrenuo konzultantsku tvrtku

Milan Dalmacija
21. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Bivši ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi, Josip Aladrović je zajedno s bratom također bivšeg ministra Tomislava Ćorića osnovao tvrtku. Time je prekinuo mjeru ‘šest plus šest’ kojom je trebao pola godine primati punu ministarsku plaću, a zatim još šest mjeseci pola plaće.

aladrovic pozega

Foto: Josip Aladrović u Požegi | N1 screenshot

Bivši ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi, Josip Aladrović nije bio dugo bez posla. Nakon što je napustio resor zbog USKOK-ove optužnice da je po stranačkoj liniji sređivao zapošljavanje u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, dok je bio njegov ravnatelj, ovih je dana na vlastitoj adresi osnovao tvrtku Aplus consulting d.o.o., piše Net.hr.

Zajedno sa svojim poslovnim partnerom, Goranom Ćorićem, inače bratom također bivšeg ministra, a sadašnjeg viceguvernera Hrvatske narodne banke, Tomislava Ćorića, 20. rujna je s temeljnim kapitalom od 50.000 kuna pokrenuo tvrtku za “savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostale usluge”. Uz to, tvrtka je osnovana za širok spektar djelatnosti, od promocije, preko trgovine, do pripreme pića i hrane.

Zanimljivo, Aladrović je ovim potezom prekinuo mjeru “šest plus šest”, kojom je nakon razrješenja s ministarske dužnosti imao pravo sljedećih šest mjeseci primati punu plaću, a zatim još šest mjeseci pola plaće, piše Net.hr. Inače, njegov poslovni partner, spomenuti Goran Ćorić je vlasnik tvrtke Angulus-ing koja se bavi “inženjerstvom i s njim povezanim tehničkim poslovima”. Lani je ta tvrtka imala dobit od 48.000 kuna, a bit će zanimljivo hoće li oba Ćorićeva biznisa dodatno profitirati sudjelovanjem čovjeka za kojeg se svojedobno tvrdilo da ga premijer Andrej Plenković vidi na svojoj poziciji.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap