Ministar Aladrović uložit će žalbu na Uskokovu istragu: “Ne osjeća se krivim”

Josip Mihaljević
17. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović žalit će se na pokretanje istrage u kojoj ga USKOK tereti za pogodovanje prilikom dva zapošljavanja tijekom mandata na čelu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

ministar josip aladrović

Ministar Josip Aladrović | foto: srednja.hr

Ministar rada Josip Aladrović žalit će se na pokretanje istrage u kojoj ga USKOK tereti za pogodovanje prilikom dva zapošljavanja u 2018. i 2019. godini dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, piše Index.hr. To je potvrdio Aladrovićev odvjetnik Nikola Mandić koji je otkrio da osumnjičeni ministar još ne zna kada će biti ispitan u tužiteljstvu.

USKOK objavio za što ga tereti

aladrović josip
USKOK pokrenuo istragu protiv ministra Aladrovića

USKOK je prije dva dana, nakon donošenja rješenja o otvaranju istrage od 19. veljače 2022. godine , donio rješenje o proširenju istrage u kojoj je uključen i Aladrović. To su napravili “zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela trgovanja utjecajem, pomaganja u trgovanju utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Kako je priopćio USKOK, ministar Horvat je koristeći autoritet ministra, putem svoje pomoćnice Ane Mandac, zatražio od Aladrovića da prilikom provođenja natječaja za zapošljavanje pogoduje određenoj kandidatkinji u cilju njezinog zapošljavanja. Dodaju kako je navedenoj kandidatkinji posredno pristao dostaviti zadatke za natječaj i tako joj omogućio prednost nad ostalim kandidatima. HZMO ju je na kraju i zaposlio.

Sličnu stvar ponovio je i s drugom kandidatkinjom, ovoga puta na poticaj bivšeg HDZ-ovca i gradonačelnika Županje Damira Juzbašića.

Aladrovićev odvjetnik: “Ne osjeća se krivim”

Aladrovićev odvjetnik kratko je prokomentirao slučaj za RTL televiziju.

Josip Alardović
Procurile poruke, evo kako je Aladrović zapošljavao: "Ne brini, bit će riješeno"

“On nema straha od ovih inkriminacija. On se od početka stavio na raspolaganje u pogledu bilo kakvih promišljaja da bi se tu opstruirao ovaj kazneni postupak, želi da se također utvrde sve odlučne činjenice. Iznosit će svoju obranu, ne osjeća se krivim”, kazao je Nikola Mandić.

Odvjetnik je kazao kako objavljene poruke između Ane Mandac i Aladrovića niti sadržajno, niti kontekstom ne odgovaraju inkriminacijama koje se ministru stavljaju na teret.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na nedavnoj konferenciji za medije na pitanje ostaje li Aladrović ministar u Vladi odgovorio je s kratkim “za sada da”.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap