Poznati odvjetnik o Aladroviću: Nije isto zaposliti dvoje ljudi i dati milijunske poticaje zemljaku

Josip Mihaljević
5. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Poznati odvjetnik Čedo Prodanović komentirao je na televiziji presudu protiv svoje klijentice, bivše županice Marine Lovrić Merzel, koja je dobila sedam godina zatvorske kazne. Zanimljivije, dotaknuo se i do pravnih slučaja članova Vlade. Prodanović kaže kako ne želi banalizirati, ali čini mu se da grijesi ministra Aladrovića koji mu se stavljaju na teret nisu baš slični nekim drugim nezakonitim radnjama.

čedo prodanović

Foto: Čedo Prodanović | Youtube screenshot

Bivša sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel nepravomoćno je osuđena na sedam godina zatvora zbog niza djela za koju ju se teretilo. Njen odvjetnik Čedo Prodanović gostovao je jutros na N1 televiziji gdje je kazao kako je kazna prestroga:

“Preživio sam kao odvjetnik puno presuda, ali ovakva kazna je apsolutno prestroga. Nažalost, standardi ne postoje. Standardi su od slučaja do slučaja. Ovo s gospođom Merzel je apsolutno neobjašnjiva kazna”, kazao je poznati odvjetnik za N1.

Zanimljivije, Prodanović je komentirao i aktualne kaznene postupke koji se vode protiv dva aktualna člana Vlade, ministra rada Josipa Aladrovića i potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića. Prodanović smatra kako se oko njihove situacije ne može dati jednoznačni odgovor, a ključnim je ocijenio činjenicu da nije formalno uređeno predstavlja li ili ne predstavlja vođenje kaznenog postupka zapreku obnašanju dužnosti:

“Tu se ne može dati jednoznačan odgovor jer činjenica je da se vodi kazneni postupak i da to formalno može biti zapreka, ali treba vidjeti zbog čega se vodi. Neću banalizirati niti minorizirati. Ako je ministar Aladrović zaposlio preko veze dvoje ljudi, to nije isto kao kad čovjek dade poticaj od 50 milijuna svom zemljaku, a mi to tretiramo otprilike isto. U odnosu na formalizam bi se trebalo postavljati jednoznačno – je li kaznena prijava zapreka ili nije zapreka”, ocjenjuje je Prodanović za N1.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap