Besplatni prijevoz za umirovljenike: U Varaždinu se nastavlja hvalevrijedan projekt

Ana Kanazir
24. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Projekt naziva ‘Pelamo se? 3’ se nastavlja provoditi u Varaždinu. Radi se o besplatnom prijevozu starijih osoba na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa. Umirovljenici će se voziti na njima važna mjesta, a osigurane su i neke aktivnosti. Program će se provoditi iduće dvije godine.

Djelatnice Crvenog križa ispred automobila za projekt Pelamo se

Projekt ‘Pelamo se’ | foto: Grad Varaždin

Besplatni prijevoz za umirovljenike se nastavlja već četvrtu godinu zaredom, namijenjen je starijima od 65 godina, a provodi ga Gradsko društvo Crvenog križa u partnerstvu s Gradom Varaždinom i uz sufinanciranje Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Plavi automobil s logom Crvenog križa i natpisom 'U službi humanosti'
Crveni križ Vodice ima posebnu akciju za umirovljenike, evo o čemu se radi

Ovaj hvalevrijedan program se provodi na području grada Varaždina i deset okolnih općina. Ove godine će se provoditi i neke aktivnosti za umirovljenike u sklopu programa. Tako će se moći besplatno informirati i savjetovati svake radne srijede, dobit će i tiskani materijal s informacijama o programu i pravima te načinima na koje se mogu uključiti u zajednicu. Na kraju će se organizirati i posebne volonterske akcije prema interesu starijih, kao i međugeneracijsko volontiranje.

Besplatan prijevoz za starije osobe organizira i Crveni križ Vodice koji će program provoditi 24 mjeseca, a cilj mu je da se unaprijedi kvaliteta života starijih osoba. Više o ovom projektu smo pisali ovdje.

Djelatnice Crvenog križa ispred automobila za projekt Pelamo se
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap