Crveni križ Vodice ima posebnu akciju za umirovljenike, evo o čemu se radi

Ana Kanazir
5. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Crvenom križu Vodice su odobrena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 34.040 eura za provedbu programa ‘Vozimo se’ kojim će se starijim osobama s područja Vodica i okolnih mjesta omogućiti besplatan prijevoz do lokacija kao što su liječnik, ljekarne, banke, pošte, knjižnice i slične lokacije. Crveni križ Vodice će ovu akciju provoditi 24 mjeseca.

Plavi automobil s logom Crvenog križa i natpisom 'U službi humanosti'

Besplatan taxi prijevoz | Crveni križ Vodice, Facebook

Ovaj program će trajati 24 mjeseca, a cilj mu je da se unaprijedi kvaliteta života starijih osoba i da im se omoguće dostupne aktivnosti na izoliranim i slabije razvijenim područjima kako bi se smanjila socijalna isključenost. Crveni križ Vodice misli na svoje najugroženije stanovnike jednom malom, ali vrijednom gestom. Možda je besplatan prijevoz prvi korak u mnogim drugim programima i akcijama.

Program se provodi u partnerstvu sa Gradom Vodice uz podršku svih mjesnih odbora Grada Vodica koji su prepoznali vrijednost programa, a prijevoz se osigurava starijima iz Vodica, ali i s područja pripadajućih naselja, odnosno osobama koji su iz navedenih mjesta: Srima, Gaćelezi, Grabovci, Čista Mala, Čista Velika i mještanima Otoka Prvića. Kontakt osoba Gradskog društva crvenog križa Vodice je voditelj programa Sami Bach na broj 091 622 8343.

– Organiziranje usluga za starije osobe u lokalnoj sredini jača svijest zajednice o odgovornosti za sve građane koji žive na njenom području. Zajedničkim djelovanjem moguće je stvoriti uvjete za dostojanstvo, kvalitetno, sigurno i aktivno življenje, prilagođeno potrebama i sposobnostima svake pojedine starije osobe, napisali su na svojoj Facebook stranici.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap