[BAKINA KUHINJA] Evo kako napraviti jednostavne i mnogima omiljene školjkice sa svinjskom masti

Ana Kanazir
5. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Školjkice su jednostavan recept koji se često sprema na razne blagdane, a jedan poseban sastojak mu daje i posebnu mekoću. Radi se o svinjskoj masti, a naravno da je poželjno da se radi o domaćoj masti kako bi kolači bili što bolji, mekši i ukusniji.

školjkice

školjkice | foto: Mirovina.hr

Osim što lijepo izgledaju, školjkice možete puniti pekmezom ili džemom po želji, a možete ih i ostaviti prazne. Bit će mekane kao duša i zadovoljit će svačije nepce.

SASTOJCI:

  • 400 gr glatkog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 vanilin šećer
  • 180 gr svinjske masti
  • 1 dl vode
  • Prstohvat soli

PRIPREMA:

Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj podlozi dosta tanko. Modlom ili čašom promjera šest ili sedam centimetara izrežite krugove. U sredinu možete staviti pekmez po želji ili ih prazne preklopiti, stisnuti vilicom i staviti na papir za pečenje u tepsiju. Ostaviti ih da se dižu dok se pećnica ne zagrije na minimalno 180 stupnjeva. Pecite 15-20 minuta. Kada se ohlade, posipajte ih šećerom u prahu i servirajte. Dobar tek!

Copy link
Powered by Social Snap