Ante Kostelić: “Zar vam nije neugodno kad čujete da ću imati mirovinu od 2.500 kuna?”

Josip Mihaljević
4. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Hrvatski skijaški savez objavio je prije dva tjedna kako legendarni hrvatski trener Ante ‘Gips’ Kostelić odlazi u mirovinu i to u 83. godini života. Kostelić je sada razočaran mirovinom koja će mu iznositi 2.500 kuna.

ante kostelić

Foto: Ante Kostelić | Youtube screenshot

Trenerski angažman u Hrvatskom skijaškom savezu je završio, a legendarni trener Ante Kostelić, baš kao što je najavio sin Ivica, neće mirovati. Novinarska ekipa HRT-a  posjetila ga je u sljemenskom domu baš kada je obrađivao statističke podatke iz Svjetskog kupa gdje su njegovi Ivica i Janica dominirali čitavo desetljeće.

Iako su djeca pod njegovom trenerskom palicom osvojila “mali milijun” odličja, na pitanje je li zadovoljan, Kostelić odgovara “i jesam i nisam”:

pešalov
Neobično zanimanje, neobične mirovine: Kako funkcioniraju sportske mirovine?

“Kaj znači biti zadovoljan? Mogao sam napraviti možda malo više ili malo manje. Ja to zapravo, na kraju krajeva, sam radio da budem zadovoljan samo onda dok sam radio. Danas me više to toliko ne zanima jesam li zadovoljan ili nisam.

To je slično s pobjedama. Ja sam čovjek koji strašno voli pobjede, ali samo taj trenutak”, kazao je Kostelić.

U prvoj “netrenerskoj” godini dočekala ga je i mirovina koju je opisao degradirajućom:

“U društvu koje ne može valorizirati ono što si ti radio ili ne može slijediti ili ne može o tome dati određeno mišljenje i ocjenu – u takvom društvu nekakav čovjek je, kao ja na primjer ili netko drugi, je izgubljen. Jesam li ja zadovoljan? Kako ja mogu biti zadovoljan s time, ako oni koji ocjenjuju oni nisu zadovoljni. Onaj koji je mene degradirao od vrhunskog trenera u nekog drugog trenera, znači da on nije zadovoljan sa mnom.

Da l’ tebi nije neugodno kad čuješ da ću ja imat penziju od dvije i pol hiljade kuna?”, pitao je novinara Kostelić.

 

Ante Kostelić: “Zar vam nije neugodno kad čujete da ću imati mirovinu od 2.500 kuna?”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap