Legendarni Ante Kostelić (82) odlazi u mirovinu: “On to neće priznati, ali godine čine svoje”

Josip Mihaljević
21. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Jedan od najuspješnijih hrvatskih trenera Ante “Gips” Kostelić odlazi u mirovinu, objavio je direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek.

ante kostelić

Foto: Ante Kostelić | Youtube screenshot

Nakon 23 godine rada u Hrvatskom skijaškom savezu u funkciji trenera više neće biti 82-godišnji legendarni trener Ante “Gips” Kostelić, piše Vecernji.hr. Odluku je donio direktor Saveza Vedran Pavlek koji se u priopćenju zahvalio velikanu hrvatskog sporta.

Direktor skijaškog Saveza u suzama o Kosteliću

“Hrvatski skijaški savez zahvaljuje Anti na njegovom vizionarskom putu koji je završio s ukupno osvojenih 10 olimpijskih medalja od kojih je pet zlatnih, sa četiri velika i osam malih kristalnih globusa, sa osam medalja sa Svjetskih prvenstava od čega šest zlatnih te 56 pobjeda i 115 postolja u utrkama Svjetskog kupa. (…)

Najmanje što mi možemo učiniti kako bi mu zahvalili jest dodjela nagrade za životno djelo”, poručio je Pavlek putem priopćenja.

Za Večernji list je u suzama objasnio kako je došlo do te odluke:

“Premda on to, radi svoje beskrajne energije, neće nikad priznati ipak godine čine svoje. A u tim godinama, nažalost, svaki čovjek na svijetu polako gubi energiju pa smo u suradnji u dogovoru s braćom Kolega odlučili da je tako u ovom trenutku najbolje.

Nije bilo lako nikome od nas. Evo, meni suze idu dok sada s vama o tome pričam. Mi smo bili najbolji suradnici i u dobru i u zlu”, kazao je Pavlek za Večernji list.

Ivica Kostelić: “Teško mi je vjerovati da će se tata zaustaviti”

Vijest je komentirao i proslavljeni sin Ivica Kostelić, piše Večernji.

“Ja se nadam da to neće biti mirovina. Nagovarao sam ga da se nečeg drugog primi. Teško mi je vjerovati da će se tata zaustaviti”, kazao je Ivica za Večernji list.

Ivica Kostelić kaže da je kod oca cijenio što je bio trener u punom smislu te riječi. Dodaje kako danas ima manje vrhunskih trenera nego vrhunskih sportaša.

“On je posebna osoba, čovjek u svom filmu, kojeg ne možeš staviti u kalup. Tako uspješnim trenerom učinili su ga njegov životni put, ali i njegov temperament koji je možda i ključan u svemu. Naime, tata je bio iznimno posvećen treningu i on to ne radi pet sati dnevno već o tome razmišlja od jutra do mraka. To nije dio njegova života, već je to njegov život”, kazao je Kostelić mlađi.

 

Legendarni Ante Kostelić (82) odlazi u mirovinu: “On to neće priznati, ali godine čine svoje”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap