Umirovljenici će biti sretni: U Federaciji BiH će mirovina biti usklađena i prije vremena

Ana Kanazir
21. svibnja 2023.
Mirovine
A- A+

Iako je do usklađivanja mirovine trebalo doći tek u kolovozu za mirovinu u srpnju, Vlada Federacije BiH je revidirala odluku o usklađivanju pa će umirovljenici već idućeg mjeseca dobiti mirovinu povećanu za 3,9 posto.

Stavljanje novčanica eura u novčanik

Novac, euro | Foto: mirovina.hr

euro kovanice
U Federaciji BiH najavljeno povećanje mirovina za 11,1 posto

Još je na sjednici od 27. travnja odlučeno da će doći do usklađivanja mirovina koje je trebalo nastupiti za mirovine u srpnju, a radi se o usklađivanju od 3,9 posto. Ipak, Vlada se sada predomislila i usklađivanje uvela ranije.

Vlada BiH je odluku o izvanrednom usklađivanju donijela u skladu s člankom 80. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. Ipak, iz Saveza umirovljenika su se pobunili jer ih se nije kontaktiralo oko navedene odluke, a tvrdili su i kako su prekršene odredbe istog članka jer bi prema njemu Vlada odluku o izvanrednom usklađivanju trebala donijeti do kraja mjeseca od kojeg se vrši usklađivanje. Ipak, ovom odlukom se barem malo ispravila nepravda prema umirovljenicima, navodi Avaz ba.

Kao što smo pisali ovdje, osim prijevremenog usklađivanja, u veljači je u Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela odluku o povećanju mirovina i to za 11,1 posto.

Stavljanje novčanica eura u novčanik
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap