Održana predavanja u domovima za starije o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju

Ana Kanazir
14. siječnja 2023.
Mirovine
A- A+

Savjetnici iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje su ovoga tjedna održali niz predavanja u domovima za starije osobe u Zagrebu o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, a poseban je naglasak bio na obiteljskim mirovinama i promjenama koje ona nosi. Korisnici doma su pažljivo slušali i dobili odgovore na svoja pitanja.

mladi i stari

Dom za starije | foto: Pexels, Matthias Zomer

Predavanja su se održala u Domu za starije osobe Medvešćak, Domu za starije osobe Sveta Ana Zagreb, Domu za starije osobe Sveti Josip Zagreb, Domu za starije osobe Trešnjevka, Domu za starije i nemoćne osobe Trnje i Domu za starije osobe Park.

ivan serdar
Ravnatelj HZMO-a otkrio koliko će obiteljske mirovine biti veće, ali i kad kreće isplata po novom modelu

Korisnici domova su tako saznali sve informacije koje ih zanimaju o izmjeni modela obiteljskih mirovina koje se mogu isplaćivati na dva načina, odnosno može se primati samo obiteljska mirovina koja će iznositi 77 posto mirovine pokojnog partnera ili se može nastaviti primati vlastita mirovina i 27 posto obiteljske, o čemu smo pisali ovdje.

Saznali su i o povećanju obiteljskih mirovina za 10 posto i najniže mirovine za 3 posto, odnosno radi se o promjenama koje su nastupile 1. siječnja, a koje su nastale zbog izmjena u Zakonu, o čemu više možete vidjeti ovdje.

Ovim predavanjima uspješno su obuhvaćeni svi domovi u vlasništvu Grada Zagreba.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap