Uvodna riječ glavnog urednika

Marko Matijević
15. studenoga 2017.
Kolumne
A- A+

Prije godinu dana stvorila se ideja o pokretanju portala za umirovljenike, a nakon dugog iščekivanja, upravo čitate prve vijesti na novom mediju – mirovina.hr. U Hrvatskoj imamo preko milijun umirovljenika koji su sve prisutniji na internetu, a naša želja je da mirovina.hr postane njihov digitalni glas.

Marko Matijević – osnivač i glavni urednik portala mirovina.hr

Broj umirovljenika u Hrvatskoj je oko 1.230.000, prosječna mirovina je 2.317 kuna, prosječni odlazak u mirovinu događa se sa manje od 60 godina, a broj korisnika Facebooka u Hrvatskoj starijih od 50 godina premašio je brojku od 300.000. Stoga ne iznenađuje što portal otvaramo sa više od 10.000 fanova na Facebooku, a vjerujemo kako će se taj broj znatno povećavati kako vrijeme bude prolazilo. Sa svakom novom generacijom koja dolazi, umirovljenici će biti digitalno prisutniji, a mirovina.hr će biti medij koji će im pružati sve informacije o mirovinama i mirovinskom sustavu u rubrici Novosti. Oko zaštitnog znaka portala nije bilo dileme, to je čipka, sveprisutna kod umirovljenika.

Osim detaljnog praćenja mirovinskog sustava, od nas možete očekivati velike Priče o životu naših umirovljenika. Proteklih mjesec dana smo radili upravo na takvim tekstovima, a ‘dobri duh Siska’ postolar Željko Vrđuka iznenadio nas je svojom dobrotom. Njegova fotografija krasi naš Facebook cover, a vjerujemo da će takvih priča biti napretek.

https://www.facebook.com/mirovina.hr/photos/a.495028724211404.1073741827.486690585045218/507664582947818/?type=1&theater

Zdravlje je svakako nezaobilazna tema na kavi s društvom iz starih dana pa će biti važna i za nas. A najvažniji lijek koji ćemo reklamirati u rubrici bit će prevencija. U rubrici Foto dana zabilježit ćemo najvažniju foto vijest, a kroz Vremeplov vraćat ćemo se u prošlost na najbitnije događaje u današnjem danu. Nećemo izostaviti ni video segment pa se svakako pretplatite na naš YouTube kanal. Kolumne su rezervirane za najvažnije komentare o bitnim temama za umirovljenike iz tjedna u tjedan, a rubrika je otvorena i za čitatelje.

Za tehničku izvedbu i postavljanje portala na WordPress zaslužan je Ivica Sertić, a za dizajn Duje Skender.

Čitamo se,

mirovina.hr – Digitalni glas umirovljenika

[email protected]

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap