Opljačkana baka Paula: “Kriva sam, trebala sam bolje sakriti novac”

Jasmina Grgurić Zanze
22. travnja 2018.
Istaknuto
A- A+

Nakon masovnih brutalnih pljački starijih osoba koje su tijekom posljednja dva tjedna u Zagrebu na prijevaru ostale bez ogromne količine novca, neke od žrtava progovorile su o svom teškom iskustvu. Jedna od njih je i 82-godišnja umirovljenica Paula kojoj su dvije osobe u njezinu domu ukrale sav novac od prodaje vikendice.

Prevaranti zovu žrtve i lažno im se predstavljaju Ilustracija: Pixabay

Policija je ove srijede izvijestila o teškoj prijevari u Novom Zagrebu. Naime, dan ranije oko 13 sati u Ulici Kontese Nere, 82-godišnjakinja je dvojici nepoznatih muškaraca, koji su joj se lažno predstavili, predala nekoliko stotina tisuća kuna. Ta bakica je gospođa Paula iz zagrebačkog naselja Botinca, a svoje potresno iskustvo ispričala je za Jutarnji list.

Novac držala na stolu

Brutalne pljačke staraca: Bakici iz kuće na prijevaru uzeli stotine tisuća kuna!

Sve je počelo tako što je primila telefonski poziv. S druge strane slušalice bila je žena koja joj je rekla da zove iz policije te da su pronašli njezin novac, ukraden prije dvije godine i da će ga donijeti dvije osobe. Upravo to se i dogodilo. Kuverta u kojoj se nalazilo oko 20.000 eura od prodaje vikendice stajala je, kako kaže, na stolu. Baka Paula sada zna da je keš trebala bolje sakriti. Kada su prevaranti posegnuli za novcem, hrvala se s njima, no gurnuli su je i pobjegli s vozačem koji je lopove čekao u autu iza ugla. Žrtva sličnih prijevara bila je i ranije, ali ih se ne sjeća baš najbolje.

“Držim vrata zaključana, ali naivna sam. Nisam mogla vjerovati da bi mi se tako nešto moglo dogoditi. Kriva sam, trebala sam bolje sakriti novac. Vjerojatno vam izgledam ćaknuto i sama se sada tako osjećam” – rekla je gospođa Paula za Jutarnji list.

Zločina nad starijima sve je više

Broj ovakvih zločina u stalnom je porastu, a policija neprestano upozorava starije građane da ne nasjedaju te nepoznate osobe ne puštaju u svoj dom. Prevaranti se često predstavljaju kao bankari, policajci, maseri pa čak i djelatnici komunalnih službi.

Podsjetimo, protekla dva tjedna u Zagrebu dogodilo se čak desetak slučajeva prijevara i pljački starijih osoba. Osim raznih prevaranata, lažnih policijskih i bankarskih službenika koji su starcima otuđili na stotine tisuća kuna ušteđevine i novca od imovine, starije žene našle su se i na meti bezobzirnih lopova koji su im usred bijela dana u središtu grada s vrata trgali zlatne ogrlice i otimali torbe.

 

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap