Kriminalci za prijevare starijih na vratima koriste novi trik – koronavirus!

Jasmina Grgurić Zanze
10. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Prijevare starijih osoba sve su češća pojava među kriminalcima koji kao mete biraju lakovjerne umirovljenike. Kako bi se domogli njihova novca služe se već poznatim trikovima, ali sada su odlučili otići korak dalje. Osim već uobičajenih metoda varanja na kućnom pragu, koriste i aktualnu epidemiju koronavirusa.

Ilustracija: Pixabay

Starijim građanima lažno se predstavljaju kao bankari, policajci, maseri… Kriminalci koji varaju umirovljenike na kućnom pragu sve će učiniti kako bi se domogli njihove mirovine i životne ušteđevine, no sada su otišli korak dalje. Umirovljenicima zvone na vrata govoreći im da su zaraženi koronavirusom!

Dvije mlade žene pozvonile su u četvrtak ujutro na vrata umirovljenice (68) u stambenoj zgradi u njemačkom Dürenu. Žene su tvrdile da je umirovljenica zaražena virusom korone. Stoga bi one trebale ući u stan i obaviti “daljnja ispitivanja”, piše Fenix magazin.

"Maserke" umirovljeniku s Trešnjevke iz stana odnijele na stotine tisuća kuna

Srećom, umirovljenica nije pala na njihov trik te je odmah zatvorila ulazna vrata i pozvala policiju, a prevarantice su se dale u bijeg. Osumnjičene je opisala kao djevojke u dobi od 16 do 20 godina, a prema priopćenju policije lažne zdravstvene djelatnice govorile su njemačkim naglaskom.

Njemačka policija izdala je upozorenje građanima na ovakve pokušaje kriminalaca koji se služe epidemijom koronavirusa. Stariji su pritom “laka” meta jer je upravo za njih virus najopasniji pa se prevaranti nadaju iskoristiti njihov strah od zaraze.

“Čini se da neki ljudi žele iskoristiti neizvjesnost koja trenutačno vlada oko virusa korone. Ne puštajte strance u stan. Zatvorite vrata i po potrebi nazovite policiju” – upozorili su njemački policajci.

Mislite li da je strah od koronavirusa opravdan, budući da je najopasniji za starije i kronične bolesnike?

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap