Stvarno nema srama: 90-godišnjakinji ukrao novčanik iz invalidskih kolica

Jasmina Grgurić Zanze
7. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Lopov je prišao 90-godišnjakinji koja se nalazila na specijalnom elektromotornom invalidskom skuteru, iskoristio njenu bespomoćnost i osobito teško zdravstveno stanje te joj iz košare na skuteru ukrao vrećicu s novčanikom u kojem su se nalazili njeni osobni dokumenti, bankovne kartice i novac.

Ilustracija: Pixabay

Stupce crne kronike neprestano pune vijesti o prijevarama i pljačkama na račun starijih osoba. Lopovima i prevarantima oni su laka meta prvenstveno zbog starosti i nemoći. No, koliko to može ići daleko, pokazuje krajnje bešćutni slučaj koji se ovih dana dogodio u Kutini.

Naime, usred bijela dana, kradljivac je iskoristio bespomoćnost starice i ukrao joj novčanik ni manje ni više nego iz – invalidskih kolica. Tako je na najgrublji mogući način zloupotrijebio njezino teško zdravstveno stanje te joj iz košare na skuteru za invalidne osobe ukrao vrećicu s novčanikom.

Prijevare starijih: Taktike kojima se prevaranti služe i kako se zaštiti!

“U ponedjeljak oko 15.40 sati, u dvorištu u Ulici Ante Starčevića u Kutini, nepoznati počinitelj prišao je 90-godišnjakinji koja se nalazila na svom specijalnom elektromotornom invalidskom skuteru, iskoristio njenu bespomoćnost i osobito teško zdravstveno stanje te joj iz košare na skuteru ukrao vrećicu s novčanikom u kojem su se nalazili njeni osobni dokumenti, bankovne kartice i novac. Od oštećene je zaprimljena kaznena prijava zbog teške krađe” – izvijestila je Policijska uprava Sisačko-moslavačka čiji policajci intenzivno tragaju za kradljivcem. 

Podsjetimo, jučer smo pisali o nekoliko slučajeva teških građa na račun starijih osoba koje su se dogodile proteklih dana, a gotovo su svakodnevnica na području Hrvatske. Svake godine, oko tisuću i pol ljudi u Hrvatskoj postane žrtvom nekog oblika prijevare. Svaka treća oštećena osoba među njima starija je od 60 godina. Pokazuju to detaljne statistike MUP-a u posljednje dvije godine.

Copy link
Powered by Social Snap