Zaredale se provale u stanove i kuće umirovljenika iz kojih su ukradeni vrijedni predmeti i novac

Luka Kalac
20. travnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Niz provala i krađa dogodilo se u svega nekoliko dana na području Varaždinske županije. Tamošnji policijski službenici su priveli 53-godišnjaka koji je provalio u kuću 62-godišnjakinje odakle je ukrao novac i nakit, a nakon čega je provalio i u stan 71-godišnjaka iz čijeg doma ništa nije otuđio. Ipak, policajci i dalje tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Policijski znak na uniformi; u pozadini je policijski automobil

Policija | Foto: MUP

Proteklih dana, na području Varaždinske županije zaredale su se provale i krađe. Baš kao što to i jest najčešći slučaj, i ovog puta su žrtve bile osobe treće životne dobi. Iz Policijske uprave varaždinske izvijestili su da je najmlađa žrtva imala 62 godine, dok je najstarija imala 71 godinu.

traka policja
Nepoznati počinitelj provalio u stan umirovljenice, a potom i u stan jedne žene pa iznenadio vlasnice i policiju

Nakon što je 53-godišnjak, 15. travnja u Ludbregu, provalio u kuće u vlasništvu 62-godišnjakinje te otuđio novac i zlatni nakit, priveden je u prostorije policije gdje je nad njim dovršeno kriminalističko istraživanje zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe. Isti 53-godišnjak provalio je u Selniku u kuću 71-godišnjaka iz koje ništa nije ukrao.

– Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, stoji na stranicama Policijske uprave varaždinske.

Osim ovog slučaja, policijski službenici i dalje tragaju za drugim nepoznatim počiniteljem koji je u srijedu, 17. travnja, u Ulici Zrinski i Frankopana u Varaždinu, provalio u stan 67-godišnjakinje. Tom je prilikom otuđio zlatni nakit i novac u njenom vlasništvu. Materijalna šteta se procjenjuje na više od 10.000 eura.

Copy link
Powered by Social Snap