Umirovljenik od mladića kupio automobil pa ostao i bez novca i bez vozila

Jasmina Grgurić Zanze
23. lipnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Porečki umirovljenik pronašao je na društvenim mrežama oglas za auto. Pogledao je vozilo i platio mladom vlasniku, a kako je bila nedjelja i vozilo nije bilo registrirano, dogovorili su primopredaju drugi dan na stanici za tehnički pregled. Međutim, kada je stariji gospodin došao, 24-godišnjak se nije pojavio niti mu se više javio. Policija je protiv mladića podnijela kaznenu prijavu državnom odvjetništvu zbog prijevare.

ključevi auta

Ilustracija | Pixabay

Kupovina preko raznih oglasa uvijek je rizik, ali nitko pritom ne očekuje da će ostati i bez novca i bez onoga što je kupio. Upravo to se dogodilo 72-godišnjem umirovljeniku iz Poreča. Gospodin je imao nekoliko tisuća eura, trebao mu je auto pa se bacio u potragu. Na društvenim mrežama pronašao je oglas za auto i s 24-godišnjakom dogovorio kupovinu. Umjesto dobre suradnje, bio je to samo početak problema. Platio je, ali auto na kraju nije dobio.

Umirovljenik preko oglasnika htio kupiti kosilicu, a žena prodati usisavač, oboje ostali bez novca s računa

– Porečka policija sumnjiči 24-godišnjaka da je prevario 72-godišnjeg muškarca prilikom kupoprodaje automobila za nekoliko tisuća eura. Naime, stariji muškarac je krajem svibnja putem društvene mreže pronašao oglas kojim se prodaje automobil te je stupio u kontakt s prodavateljem, pogledao je vozilo te su muškarci dogovorili kupoprodaju. Oštećeni je vlasniku vozila dao novac, a kako je bila nedjelja i vozilo nije bilo registrirano, dogovorili su se da će se idući dan susresti u stanici za tehnički pregled i odraditi primopredaju automobila. Kada je 72-godišnjak došao u stanicu za tehnički pregled, 24-godišnjak nije bio tamo niti se nakon toga dana nije javio starijem muškarcu, izvijestila je ovih dana istarska Policijska uprava.

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 24-godišnjak počinio kazneno djelo prijevare. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, protiv 24-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako se zaštititi od financijskih prevara na internetu, možete pogledati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap