Baka u stan primila djevojku, tražila je čašu vode pa pobjegla s novčanikom

Jasmina Grgurić Zanze
6. srpnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Starija gospođa željela je pomoći djevojci koja joj je pozvonila na vrata stana u Velikoj Gorici. Baka joj je dala novac, a kako je tražila i čašu vode, otišla je i po to. Međutim, djevojka je iskoristila trenutak kako bi zgrabila novčanik i pobjegla. Novčanik je na kraju nađen, ali prazan. Policija upozorava da ne puštamo nepoznate osobe u naš dom.

Vađenje novca iz smeđeg novčanika u kojemu se nalaze i kartice

Novčanik s karticama | Foto: Unsplash

Ponekad nas ljubaznost i želja da pomognemo može skupo koštati. Na svojoj koži osjetila je to i 82-godišnjakinja iz Velike Gorice. Na vrata njezina stana u Ulici Grada Vukovara, u blizini Policijske postaje, u četvrtak je pozvonila mlađa ženska osoba moleći za pomoć u obliku novca ili hrane.

Muškarac drži novčanik u rukama
Prodavala kreme: Lažna socijalna radnica ukrala novčanik 80-godišnjoj umirovljenici

Umirovljenica ju je primila u stan i dala joj je novac iz novčanika, nakon čega ju je djevojka zamolila za čašu vode. Starija gospođa se okrenula, otišla u kuhinju, natočila joj vode i vraćajući se primijetila da je žena pobjegla s njezinim novčanikom kojeg je neoprezno ostavila na komodi, piše vgdanas.hr. Kako se zaštititi od raznih prijevara, možete pročitati ovdje.

– Pozivamo građane na oprez. Ako i žele pomoći osobama koje traže novac i hranu, neka budu na velikom oprezu. Savjetovali bi im da uopće ne puštaju nepoznate ljude u stanove i kuće. Lijepo je pomagati, međutim mnogi iskoriste nepažnju, upozorili su iz policije. Novčanik je na kraju pronađen, ali bez novca.

Istoga dana oko 16 sati u Dubravi, u kući u Varoškoj ulici, muškarac se 87-godišnjoj vlasnici lažno predstavio kao zaposlenik poduzeća. Pritom je iskoristio njezinu nepažnju te joj otuđio torbicu i pobjegao. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura.

Copy link
Powered by Social Snap