Važna aplikacija za sve dijabetičare: Mjeri glukozu u krvi u jednoj sekundi, a podaci se dijele s liječnikom i bliskim osobama

Ana Kanazir
16. rujna 2022.
Zdravlje
A- A+

Zajednica osoba s dijabetesom u Hrvatskoj dočekala je dolazak besplatne aplikacije za uspješnu kontrolu dijabetesa koja omogućuje ne samo mjerenje razine glukoze u tijelu u samoj jednoj sekundi koristeći mobitel, već i automatsko dijeljenje podataka s liječnikom i bliskim osobama kako bi se rizik od opasnih posljedica bolesti sveo na minimum.

mjerenje glukoze

Mjerenje glukoze | foto: promo

Radi se o FreeStyle LibreLink aplikaciji koja je dostupna na hrvatskom jeziku, a za sada je mogu skinuti samo korisnici Android uređaja. U ovom trenutku gotovo 330 tisuća ljudi u Hrvatskoj ima dijabetes, dok još više osoba živi s ovom bolešću, ali bez dijagnoze. Više o samoj bolesti možete vidjeti ovdje.

dijabetes
Dijabetes – Što je, kako ga prepoznati i kako se tretira

Kakva je nova aplikacija?

Aplikacija FreeStyle LibreLink je potpuno besplatna te se može preuzeti za Android uređaje. FreeStyle LibreLink aplikacija je dio FreeStyle Libre sustava, vrste virtualne zdravstvene platforme, digitalnog ekosustava kojeg čine korisnik, njegova obitelj i liječnik, a koji u sebi integrira skrb za oboljele od šećerne bolesti na trenutačno najvišoj razini.

Posebnost aplikacije je ta što se glukoza u krvi ovime može pratiti 24 sata uz pomoć mobilnog uređaja te se uz pomoć brze povezanosti s liječnikom ili bliskim osobama ova bolest može jednostavno i držati pod kontrolom te dolazi do izuzetno brze reakcije. Čak 20 članova obitelji ili prijatelja ima uvid u podatke u aplikaciji uz pomoć aplikacije LibreLinkUp.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

Aplikacija korisnicima omogućuje:

• uvid u trenutačne vrijednosti glukoze pomoću mobilnog uređaja
• trend kretanja glukoze i vrijeme provedeno u ciljnom rasponu (TIR-u)
• Povijest očitanja glukoze, uz pohranu podataka 90 dana
• prostor za bilješke/napomene – u kojima je moguće zapisati prehranu, dozu inzulina, tjelesnu aktivnost

dijabetes
Umirovljenici ogorčeni: Neki lijekovi za dijabetes poskupjeli preko 100 posto

Kako funkcionira aplikacija?

Skeniranje senzora odvija se putem mobitela pa osim što je bezbolno, očitanje vrijednosti glukoze je aplikacijom i maksimalno pojednostavljeno. Uz sebe je potrebno imati tek mobitel i senzor (nema potrebe za nošenjem posebnog čitača), dok se automatsko dijeljenje očitanih vrijednosti s liječnicima i članovima obitelji odvija bez instaliranja upravljačkih programa ili ručnog prijenosa pomoću kabela.

Podaci iz aplikacije se nikad ne gube uz automatski upload i pohranu na „cloud” serveru, a zahvaljujući izvrsnoj preciznosti, bez bolnog uboda prstiju, očitanje vrijednosti glukoze moguće je i preko odjeće bilo kad i bilo gdje.

FreeStyle LibreLink nedavno se našao i na listi 10 najboljih zdravstvenih aplikacija u Portugalu, Njemačkoj ali i mnogim drugim zemljama.

Važna aplikacija za sve dijabetičare: Mjeri glukozu u krvi u jednoj sekundi, a podaci se dijele s liječnikom i bliskim osobama
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap