Primorsko-goranska županija dobila nova vozila Hitne pomoći

Ana Kanazir
22. prosinca 2022.
Zdravlje
A- A+

Primorsko-goranska županija dobila je šest novih vozila namijenjenih zavodu za hitnu medicinu županije, a dobit će ih još četiri. Ova vozila će se rasporediti po različitim mjestima pa će tako završiti u ispostavama Delnice, Vrbovsko, Čabar, Crikvenica, dva će biti u Rijeci, a četiri, koja tek trebaju doći, u Opatiji, na Rabu, Malom Lošinju i u Rijeci.

Vozilo hitne pomoći | Foto: Facebook/Hitna uživo 194

Vozila je predstavio župan Zlatko Komadina, a vrijednost vozila je 5,6 milijuna kuna. Iako je ove godine iz KBC-a Rijeka u mirovinu otišlo 73 liječnika, o čemu smo pisali ovdje, nova vozila će koristiti 80 timova hitne medicinske pomoći, a ovime će građani dobiti bolju uslugu.

hitna služba
Umirovljenik (80) se napio, djelatnicima Hitne vikao da su ustaše, a za sve krivi mlaki gemišt

Važna je sigurnost građana i timova u vozilima

Vozila su marke WV CRAFTER, a ovom investicijom je starost voznog parka hitne pomoći u navedenoj županiji ispod pet godina.

– Ovo je nastavak nabavke novih vozila koje smo nabavili u zadnje tri godine kada smo nabavili još 15 vozila i čime smo skratili vijek vozila voznog parka ispod pet godina. Naša hitna medicinska pomoć ima 80 timova i mislim da naši građani prepoznaju našu hitnu kao jedan od najvažnijih dionika zdravstvenog sustava. Hitna medicinska pomoć je podfinancirana od strane države i mi smo ove godine osigurali deset milijuna kuna za redovnu djelatnost od goriva do dodataka za plaće, zbog loših ugovora s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. Međutim, važna nam je sigurnost naših građana i timova koji su u vozilima, rekao je župan Komadina, a prenosi Novi list.

Dobro opremljena vozila su ključna za liječenje

Svoje je viđenje dala i doktorica Slađana Srdoč koja je voditeljica medicinske djelatnosti Zavoda, a koja je istaknula važnost vozila koja ne služe samo za transport, nego su i radno mjesto ljudima.

– Naš je Zavod dislociran na različitim područjima i dobro opremljena vozila itekako nam pomažu liječenju naših pacijenata koji su često životno ugroženi. Sva naša vozila su standardizirana, izvana i iznutra, te su opremeljena vrhunskom opremom od defilibratora i respirtora te svega što nam je potrebno za skrb oko pacijenta. U našem slučaju često se radi o velikim udaljenostima s kojih se pacijenti transportiraju do Rijeke, istaknula je Srdoč.

Voditelj opatijske ispostave Zavoda dr. Damir Rošić pokazao je svoju oduševljenost vozilima i rekao kako će nova vozila povećati kvalitetu, sigurnost i udobnost, ali i brzinu odaziva na intervencije.

– Moramo biti svjesni da svatko od nas može postati korinsik hitne medicinske službe i zato smo jako zahvalni na novim vozilima koja povećavaju našu kvalitetu skrbi i brzinu dolaska na intervenciju, izjavio je Rošić.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap