Pitali smo vas koliko ste dugo čekali na termin u toplicama: Odgovori su, zapravo, očekivani

Ana Kanazir
15. studenoga 2022.
Zdravlje
A- A+

U našoj posljednjoj anketi pitali smo vas koliko ste dugo čekali na termin u toplicama za rehabilitaciju. Dobili smo 323 vaša odgovora, a najviše vas, 28,17 posto, točnije 91 vas se izjasnilo kako svoj termin još uvijek čeka. Na drugom mjestu se pronašao odgovor kako ste na svoj termin čekali od tri do šest mjeseci, za što je glasalo vas 71, čak 51 osoba se izjasnila kako je čekala više od godinu dan, dok je 40 glasova dobio odgovor ‘mjesec dana’. Ostalih 38 osoba je čekalo manje od godinu dana, a 32 osobe godinu dana.

Elektroterapija Foto: Pixabay

Prema podacima od kolovoza, situacija u toplicama diljem Hrvatske je iduća. U Istarskim toplicama nema liste čekanja. Pacijenti s uputnicom D1 se mogu naručiti i bit će odmah primljeni. U Stubičkim se toplicama čeka dva mjeseca, a u Krapinskima od šest mjeseci do godinu dana. U Daruvarskim se toplicama čeka oko četiri mjeseca.

rezultati ankete termin u toplicama

Rezultati ankete | Mirovina.hr

[ANKETA] Koliko ste najduže čekali na termin u toplicama?

Najavljene su promjene za liste čekanja

Iako se čini kako listama čekanja nema kraja, ipak postoji nada u bolje sutra, ili bi barem trebala postojati zbog najava ministra Beroša i reforme zdravstva, odnosno zbog novih mjera koje će se poduzeti kako bi se smanjile liste čekanja u bolnicama i drugim institucijama. Naime, prema tome bi se trebalo pratiti radno vrijeme liječnika i zdravstvenih djelatnika, o čemu smo pisali ovdje.

Po rezultatima naše ankete čini se kako su promjene prijeko potrebne i to što prije. Osim 323 glasa na našoj stranici, dobili smo i više od 100 komentara na našoj Facebook stranici, od kojih su samo neki: “Devet mjeseci je čekao rehabilitaciju moj suprug nakon moždanog udara za Lječilište Lipik”, “Nakon ugradnje umjetnog koljena, slala sam upite u skoro sve toplice, liste čekanja su od četiri do šest mjeseci i duže, jedino sam iz Lipika dobila odgovor da gledaju papire i otpusno, pa prema tome primaju. I zaista, zvala me ubrzo ljubazna glavna sestra tako da sam nekoliko dana iza vađenja konaca išla na rehabilitaciju u Lipik. Još bih htjela reći da je osoblje izuzetno ljubazno.“, “Ili plati ili imaš dobru vezu. Prije dođu na red zdravi, nego bolesni. Jadnog zdravstva! Za bolesne ne mare ili mnogi prije umru, nego dođu do potrebne skrbi!“, “Zapravo bi svi nakon navršenih 65 godina imali pravo na toplice“ , “Još čekam…“.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap