Ovaj stomatološki centar s lakoćom trajno rješava čak i bezubost!

Sponzorirani članak
30. studenoga 2022.
Zdravlje
A- A+

Mnogi su od nas slijedom vremena i genetskih faktora, zbog neodgovarajuće higijene ili fizičke traume, u situaciji da nam nedostaje jedan ili više zubi. Izgubljeni je zub važno nadomjestiti što prije, jer utječe na promjene i na susjednim zubima. Umjesto da se mučite s protezama koje ne samo da nemaju funkcionalnost prirodnih zubi nego su i neugodne za nošenje, bolje je razmisliti o kvalitetnijim opcijama za svoje dentalno zdravlje i zadovoljniji život.

cdm štimac

Foto: CDM Štimac

Zubni implantati trajno su fiksno rješenje kod nedostatka jednog ili više zubi, kao i u slučajevima bezubih čeljusti. Ugradnja implantata brz je i bezbolan postupak, koji traje svega 15ak minuta po zubu, a podignut će vam samopouzdanje i kvalitetu života.

Svoje nedoumice i strahove vezane uz stomatologe riješit ćete na ovom mjestu

U kontrastu sa samim postupkom koji je brz i efikasan, odluka o ugradnji implantata nije laka, pogotovo kod osoba starije dobi. Ona zahtijeva veće financijske izdatke, ali i veliko povjerenje u stomatologa i sam proces kojem se pacijent podvrgava. Bez obzira na zdravstveno stanje vaših zubi, važno je otići stomatologu i obratiti se stručnjacima jer uvijek postoji rješenje za vaše probleme.

Dolaskom u Štimac centar dentalne medicine u Zagrebu možete biti sigurni kako ćete sve potrebne tretmane za povratak svog dentalnog zdravlja moći napraviti na jednom mjestu i otići kući zadovoljni. Stručnjaci Štimac centra strastveno su posvećeni praćenju inovacija upravo u području najefikasnijih fiksnih rješenja u slučajevima nedostatka zubi. Tridesetogodišnja obiteljska tradicija, uz tim vrhunskih stručnjaka i 15 doktora dentalne medicine maksimalno su na usluzi svakom svom pacijentu, kako bi vam pružili vrhunsku uslugu i novi osmijeh koji će vas služiti dugi niz godina.

CDM Štimac
Vodič za oralnu higijenu u starijoj dobi: Stručnjaci savjetuju kako brinuti o zubima i protezama

Što ako nemate potrebne preduvjete za ugradnju implantata?

Dobar volumen čeljusti i zdrava i kvalitetna kost najbitniji su faktori za uspješnu ugradnju i integraciju zubnog implantata. No, ponekad pacijent nema dovoljan volumen kosti. Srećom, tehnologija u dentalnoj medicini posljednjih je godina toliko napredovala da danas gotovo svatko može ugraditi implantate.

U Štimac centru su vam, pod vodstvom i budnim okom stručnog oralnokirurškog tima, dostupne sve moderne opcije nadogradnje kosti, kako biste i vi mogli ugraditi zubne implantate. Koja od njih je najbolja za vas, znat ćete nakon detaljnog pregleda i konzultacija sa stručnjacima Štimac centra.

cdm štimac

Foto: CDM Štimac

PRF protokol je tehnologija nadograđivanja tkiva pomoću posebne membrane dobivene iz krvne plazme pacijenta. Koristi se za brži, jednostavniji i sigurniji ishod ugradnje i integracije implantata u slučajevima nedostatka kosti.

Čest problem u gornjoj čeljusti je spušteni sinus kojeg je prije ugradnje implantata potrebno podignuti. Postupkom tzv. sinus lifta (podizanja sinusa) oralni kirurg podiže sinus i ugrađuje umjetnu kost kako biste dobili odgovarajuću visinu, debljinu i čvrstoću kosti za ugradnju implantata.

cdm štimac

Foto: CDM Štimac

Ponekad je optimalno rješenje za pripremu pred ugradnju implantata ugradnja umjetne kosti. Produljit će proces ugradnje implantata za 8-12 mjeseci, jer se prije same ugradnje implantata ugrađena umjetna kost mora dobro učvrstiti na svom mjestu. No, riječ je o jednostavnom zahvatu nakon kojeg je oporavak pacijenta brz i bezbolan.

Inovativnim tehnologijama u Štimac centru moguće je obnoviti kosti i na potpuno prirodan način

Pacijenti Štimac centra imaju i mogućnost pomoću vlastitog zuba nadoknaditi svoju čeljusnu kost. To se postiže pomoću specijaliziranog uređaja kojeg centar posjeduje i kojeg nećete vidjeti u puno drugih klinika, tzv. bone grindera. Taj uređaj koristi smrvljeni dentin (tvrdo zubno tkivo koje okružuje zubnu pulpu) iz vašeg izvađenog zuba kao materijal za nadogradnju kosti. Na taj način svojim dotrajalim zubom zapravo sudjelujete u obnovi svojeg zdravlja! Može li bolje od ovoga?

Nemojte odgađati svoju šansu za osmijehom koji zaslužujete. Posjetite stručnjake Štimac centra i trajno riješite svoje probleme sa zubima. Stručnjacima Štimac centra možete se obratiti pozivom na broj 01 3633 602, putem emaila na [email protected], ili putem online obrasca, kako biste rezervirali svoj termin za pregled u centru.

Budući da je briga o oralnom zdravlju važna, u napisali smo i najvažnije što morate znati o brizi za zube, prirodne ili umjetne, kao i proteze. Taj tekst pronađite ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap