Nekoć najstarija žena na svijetu jela bi ovu namirnicu za doručak baš svaki dan

Josip Mihaljević
5. svibnja 2022.
Zdravlje
A- A+

Susannah Mushatt Jones umalo je doživjela 117. rođendan i dugo je vremena slovila za najstariju Amerikanku. U jednom intervjuu ukazala je na važnost doručka kao obroka, a možda će vam zvučati kao iznenađenje da je jela slaninu baš svaki dan.

dorucak

Foto: Unsplash

Da je doručak najvažniji obrok u danu uči se još u vrtiću. Iako individualne preference postoje, većina ljudi ga ne bi trebala preskakati jer nam može dati dovoljno energije na početku dana i pokreće metabolizam, piše eatthis.com.

Da je doručak najvažniji dio dana, davno je kazala Susannah Mushatt Jones, Amerikanka koja je umalo doživjela 117. rođendan. Do svoje smrti 2016. godine dugo je slovila za najstariju Amerikanku, ali je prije svog odlaska podijelila pokoji savjet za dug život. Što se tiče doručka – svaki dan bi jela slaninu. Doručkovala bi od 9:30 do 10:30 ujutro, a uz slaninu je jela i kajganu.

Legendarna kombinacija ne treba puno začina jer je slanina već slana, a može se pripremiti na više načina. Netko voli hrskaviju, netko mekšu. Međutim, nutricionisti upozoravaju da se slanina ne bi trebala jesti prečesto, iako ima odlične nutrijente.

Primjerice, bogata je proteinima, bogata je vitaminom B koji čini čuda za stanice u našim tijelima.

Jones je morala balansirati,  nakon “jačeg” doručka rutina joj je išla otprilike ovako – za ručak bi jela voće, a za večeru, koja je u SAD-u glavni obrok dana, jela bi tanjur pun mesa, šarenog povrća i krumpira. Pritom bi pazila da meso pojede prvo.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap