Liječnici ilustrirali umirovljenika na plaži, objava postala hit: ‘Toplo se obucite’

Jasmina Grgurić Zanze
9. srpnja 2024.
Zdravlje
A- A+

Dva osječka liječnika udružila su snage na društvenim mrežama kako bi na duhovit način ukazala na opasnosti neopreznog ponašanja starijih osoba za vrijeme vrućina. Uz šaljivu ilustraciju umirovljenika koji ‘ubundan’ sjedi na plaži, za koju je zaslužan doktor Berecki, liječnik hitne pomoći Dragan Maloševac napisao je tekst. Premda djeluje da se ismijavaju od starijih sugrađana, to nipošto nije slučaj, jer je poanta objave više nego poučna.

Ilustracija umirovljenika koji sav ‘ubundan’ boravi na plaži po najvećem suncu postala je hit na društvenim mrežama. Iza crteža ne stoji nikakvo ismijavanje, već pokušaj dvojice liječnika da na duhovit način ukažu na opasnosti neopreznog postupanja starije populacije za vrijeme vrućina. Da se neoprez vrlo lako može pretvoriti u hitnu intervenciju, najbolje znaju oni koji su upravo jednu takvu situaciju odlučili oslikati na ovaj način.

Sunce između oblaka
Stiže toplinski val: Stariji, čuvajte se vrućina, vrijeme će biti vrlo opasno

– Svi se čude mojoj smirenosti kad točno u podne na +37 idem na devetu intervenciju, jer se opet negdje u gradu srušio penzić koji na sebi ima zimsko odijelo, košulju dugih rukava, potkošulju, podgaće i vunene dokoljenke, napisao je specijalist osječkog Zavoda za hitnu medicinu, Dragan Maloševac uz ilustraciju za koju je zaslužan njegov kolega Igor Berecki, liječnik Klinike za pedijatriju KBC-a Osijek.

Maloševac u objavi opisuje svoga djeda, koji bi tako oko podneva po sparini pješice išao šetati gradom i pritom se nekoliko puta srušio.

– I zato, penzići, obožavam vas! I ne, nemojte piti puno tekućine jer se od nje samo još više znojite, toplo se obucite, a terapiju koju inače uzimate obavezno preskočite jer ćemo vam je ionako mi dati i to intravenski kad vas pokupimo tamo negdje na ulici oko podneva na +40 u hladu, piše uz ovu šaljivu objavu.

Ipak, intencija je da humor prenese i određenu poruku. Kako nas krajem ovoga tjedna očekuje vrhunac toplinskog vala, ne bi bilo loše podsjetiti kako se zaštititi od vrućina, o čemu više možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap