Inspekcija s tržišta povlači čaj u prahu: Sadrži povećane količine aluminija

Jasmina Grgurić Zanze
11. travnja 2024.
Zdravlje
A- A+

Umjesto da čini dobro našem zdravlju, čaj u prahu Matcha sadrži povećane količine aluminija, zbog čega je ovaj proizvod inspekcija povukla iz prodaje. Radi se o pakiranju od 80 grama kineskog proizvoda nizozemskog dobavljača koji na hrvatsko tržište stavlja tvrtka Asia project. Da će Državni inspektorat ovaj čaj povući iz prodaje, obavijestila je ovih dana Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Čaj Matcha povlači se iz prodaje | Foto: HAPIH

Čaj Matcha povlači se iz prodaje | Foto: HAPIH

Inspekcija iz prodaje povlači čaj u prahu Matcha zbog povećane količine aluminija u proizvodu.

čaj
Iz prodaje se povlači jedan čaj jer sadrži štetne spojeve, provjerite imate li ga u kuhinji

– Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda MATCHA ČAJ PRAH 80g, najbolje upotrijebiti do 30. 6. 2026., barkod: 6 922163 621264, lot NL02 -230630, zbog povećane količine aluminija u proizvodu, obavijestila je ovih dana Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Proizvod, dodaju, nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća od 28. siječnja 2002. o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Zemlja porijekla ovog čaja je Kina, dobavljač proizvoda je nizozemska tvrtka ASIA EXPRESS FOOD, a na tržište ga je stavila Asia project d.o.o. u zagrebačkoj Ilici 52. Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod.

Podsjetimo, nedavno je iz prodaje povučen i rinfuzni čaj Menta list proizvođača Agristar, o čemu smo pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap