Proizvod koji je glavni sastojak brojnih sendviča povlači se iz prodaje: Provjerite imate li ovaj artikl u hladnjaku

Luka Kalac
28. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Državni inspektorat Republike Hrvatske objavio je priopćenje u kojem je objavljeno kako se iz prodaje povlači proizvod Z’ dežele šunka sendvič od 500 grama s rokom upotrebe do 31. svibnja 2024. godine. U šunki slovenskog proizvođača Celjske mesnine d.o.o., lot broja 1413100, koju u veleprodaji nudi zagrebački METRO Cash & Carry d.o.o. utvrđena je bakterija Listeria monocytogenes. Ova obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod.

trgovina

Trgovina | Foto: Unsplash

Na stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), objavljeno je priopćenje u kojem stoji kako Državni inspektorat Republike Hrvatske (DIRH) obavještava potrošače o opozivu jednog prehrambenog proizvoda. Radi se o šunki koja se može kupiti u Metro trgovini.

Sol i papar | Ilustracija: Pexels
Sol čak pet proizvođača povučena s tržišta: Evo o čemu se radi i na što treba paziti

Z’ dežele šunka sendvič od 500 grama s rokom upotrebe do 31. svibnja 2024. povlači se zbog utvrđene bakterije Listeria monocytogenes. Šunku slovenskog proizvođača Celjske mesnine d.o.o., lot broja 1413100, u veleprodaji nudi zagrebački METRO Cash & Carry d.o.o.

– Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu, a obavijest se odnosi isključivo na navedeni proizvod, stoji na stranici Hrvatske agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Podsjećamo kako je čak pet krupnih morskih soli različitih proizvođača povučeno iz prodaje u posljednjih nešto više od mjesec dana. S obzirom na to da je riječ o soli u staklenim bočicama s plastičnim čepom u koji je ugrađen i mlinac. Problem je u kvaliteti plastike i samog mlinca zbog kojih su u soli pronađeni komadići plastike. Više o tome možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap