Čuvate li ulje za kuhanje na pravom mjestu? Evo odgovora

Ana Kanazir
13. siječnja 2023.
Zdravlje
A- A+

Ulje za kuhanje je najčešće suncokretovo, iako se može koristiti i maslinovo ili kokosovo ekstra djevičansko ulje. Neki ljudi pak najviše vole kuhati na svinjskoj masti. Ipak, nije toliko važno kakvo ulje preferirate, dok god ga držite na dobrom mjestu.

Ilustracija/Pexels

Neka hrana i namirnice zahtijevaju posebno skladištenje, a među njima se nalazi i ulje koje bi trebalo biti spremljeno na tamno mjesto, a nikako ne ostavljeno pored štednjaka za vrijeme kuhanja.

Kalifornijski proizvođač organskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, Jim Savage je za portal MindBodyGreen rekao kako se pravilnim skladištenjem mogu očuvati zdravstvene prednosti ulja za kuhanje poput maslinovog ulja, a najbolje ga je staviti na hladno i tamno mjesto.

[BAKINA KUHINJA] Evo kako napraviti jednostavne i mnogima omiljene školjkice sa svinjskom masti

Neka ulja, kao što je maslinovo ulje, ako ga ostavite na suncu mogu postati užegla pa ćete ga i vrlo brzo morati baciti u smeće. Druga ulja se kod visokih temperatura tope. Jednako tako, ako ulje stoji dugo pored pećnice koja radi ili pored štednjaka na kojem kuhate ručak, ono se može pokvariti. I zato je najbolje držati ih u smočnici ili u kuhinjskom elementu. Po ljetnim mjesecima se kokosovo ulje i svinjska mast mogu držati i u hladnjaku kako bi ostali u krutom stanju.

S kojim uljem ćete kuhati je vaš izbor, a mi vas podsjećamo na ovaj jednostavan, a fini recept koji uključuje svinjsku mast.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap