[20.2.] Janica Kostelić osvojila šestu olimpijsku medalju

Josip Mihaljević
20. veljače 2018.
Vremeplov
A- A+

Janica Kostelić je na Olimpijskim igrama 2006. godine u Torinu osvojila svoju šestu olimpijsku medalju. Nakon neponovljivog rezultata na Olimpijskim igrama 2002. godine u Salt Lake Cityju kada je osvojila 3 zlatne i 1 srebrnu, Janica je postigla još jedan ogroman uspjeh u Torinu gdje je osvojila jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju.

Foto: Janica Kostelić, screenshot YouTube

Natjecanje u olimpijskom veleslalomu prvotno se trebalo održati 19. veljače, ali je odgođeno zbog loših vremenskih uvjeta. Janica, koja je praktički bila na kraju karijere borila se s ozljedama i mučila ju je prehlada. “Još uvijek se osjećam bolesno, ali stanje mi se popravlja. Ovo je bila dobra utrka i iznenađena sam što sam osvojila medalju. Da se vozilo jučer, ne bih se natjecala”, izjavila je nakon utrke.

Najbolja skijašica svih vremena?

Zlatna medalja joj je već bila oko vrata, a osvojila ju je u kombinaciji nekoliko dana prije. “Zlato u kombinaciji mi je donijelo smirenje, jer sam to odličje nekako očekivala, a ovo srebro u superveleslalomu je bonus”, dodala je.

Njene konkurentice također su bile talentirane, ali su imale nesreću što su se natjecale u Janičinoj eri. Budući da je Janica jedina natjecateljica na Olimpijskim igrama koja je osvojila 3 zlatne medalje – mnogi sportski novinari i skijaši su je prozvali najboljom svih vremena.

Nažalost, skijanje je jako težak sport i iza sebe je u kratkoj karijeri vukla brojne ozljede. Koljeno je operirala deset puta, a imala je i operaciju štitnjače. Nakon Olimpijskih igara u Torinu, Janica je rekla kako se neće natjecati u 2007. godini, a 2007. godine službeno je objavila kraj svoje karijere.

Danas radi kao državna tajnica u Središnjem državnom uredu za sport.

[20.2.] Janica Kostelić osvojila šestu olimpijsku medalju
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap