Nakon duge bolesti: U 72. godini preminula je popularna skijašica Rosi Mittermaier

Ana Kanazir
5. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Rosi Mittermaier je bila popularna skijašica koja je dva puta uzela olimpijsko zlato, bila je i zvijezda u Njemačkoj. Preminula je u 72. godini života nakon duge bolesti.

Gold-Rosi | Foto: Screenshot Youtube, Hello Berlin

Bila je jedna od najboljih skijašica Njemačke, a na Olimpijskim igrama 1976. godine u Innsbrucku je osvojila dva zlata. Upravo tada je i dobila nadimak Gold Rosi, odnosno Zlatna Rosi. Vrlo se rano umirovila, sa samo 26 godina, nakon vrlo uspješne karijere u kojoj je osim olimpijskih medalja, osvojila još odličja u nekoliko disciplina. Nakon toga je bila sportska ambasadorica, sudjelovala u sportskim emisijama, bila je lice reklama, a i pisala je knjige.

O smrti poznate sportašice je izvijestila njezina obitelj koja je novinarima rekla da je umrla u miru, okružena s obitelji. Njezin muž je također bio skijaš, kao i sin Felix Neureuther koji je najuspješniji njemački skijaš u povijesti Svjetskog kupa, dok joj je kćer modna dizajnerica, navodi tportal.

Vijest o njezinoj smrti stigla je na dan kad je na Medvednici trebao biti održan drugi ženski slalom trofeja Snježna kraljica. No, zbog male količine snijega i nepovoljnih vremenskih uvjeta, utrka je otkazana.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap