[10.9.] Desna noga bolnica, lijeva noga grob: Rođen Mirko ‘Cro Cop’ Filipović

Josip Mihaljević
10. rujna 2018.
Vremeplov
A- A+

Na današnji dan 1974. rodio se najkompletniji hrvatski borac mješovitih borilačkih vještina, Mirko Filipović. Bavio se boksom, kickboksom i mješovitim borilačkim vještinama. Mirko je ujedno i bivši političar i specijalac ATJ Lučko. Rođeni Vinkovčanin je čak zaigrao za HNK Cibaliju 2004. godine, na utakmici protiv Vukovara ’91.

mirko filipović

Foto: Cro Cop u ringu protiv 2,2 metra visokog Choi Hong-mana

Mirko Filipović rođen je na današnji dan 1974. godine u Vinkovcima. Nakon završene gimnazije, odlazi u Zagreb na Policijsku akademiju. U to vrijeme trenira razne borilačke sportove i sudjeluje na brojnim natjecanjima u zemlji u Europi.

Bavio se boksom, kickboksom, ali novi sport je bio na pomolu. Mješovite borilačke vještine, sport u kojem možete koristiti bilo koju borilačku vještinu. Dozvoljeni su udarci nogma, rukama. koljenima, laktovima, hrvačka bacanja i specijalne poluge kojima u trenutku možete nekome slomiti ruku, ili ga pak ugušiti do nesvijesti.

Najveća rastuća promocija mješovitih borilačkih vještina se početkom 2000.-ih nalazila u Japanu, a zvala se PRIDE. Mirko je već tamo postigao legendarni status, a povijest borilačkih vještina će ga zasigurno upamtiti kao jednog od najvećih.

Mirko je imao poseban zaštitni znak s kojima je rješavao mnoge svoje borbe. Lijevi udarac nogom u glavu, high kick. Brendirao je taj svoj potez poznatom izrekom: “Desna noga bolnica, lijeva noga groblje”. U PRIDE-u je skupio 20 pobjeda i samo četiri poraza.

Mirko se, unatoč brojnim ozljedama, bori i dan danas, iako bi ga brojni Hrvati poslali u mirovinu. Ali Mirko je trenutačno na nizu od 8 uzastopnih pobjeda i ne namjerava stati.

______________________

Pročitajte što se dogodilo jučer [9.9.] na ovom linku.

[10.9.] Desna noga bolnica, lijeva noga grob: Rođen Mirko ‘Cro Cop’ Filipović
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap