Zdenka (74): “Imam psa, macu i goluba. Maša je moj život jer živim sama”

Barbara Jurišić
15. travnja 2022.
Priče
A- A+

Umirovljenica Zdenka (74) radila je 30 godina kao voditeljica smjene u laboratoriju. Za svoj tadašnji posao ima samo riječi hvale. Dane u mirovini provodi sa svojim kućnim ljubimcima. Veseli se dolasku njezine unučadi, kćerke i zeta iz Austrije.

Zdenka (74) na tržnici u Belišću
(Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

Zdenka (74) radila je 30 godina i već je 25 godina u mirovini. Dobro joj je, kaže, jer je uzela muževu mirovinu. Živi sama sa svoja tri kućna ljubimca; kujicom Mašom, mačkom i jednim golubom. Sve svoje ljubimce je udomila. Za Uskrs se pripremila tako što je kupila sve što joj treba dok je bilo jeftino. Iz Austrije joj stižu kćer, zet i unučad kojima se posebno veseli.

“Bila sam vođa smjene u laboratoriju 30 punih godina. Prošlo je 25 godina, dugo sam već u mirovini. Ljudi u mojoj smjeni su bili dobri i šefica mi je bila dobra i ja stvarno na posao nemam prigovora. Bilo nas je osmero u smjeni i bilo mi je lijepo raditi. Prije sam radila goblene i ručni rad. Radila sam u smjenama, nedjelje, noći, tu nije bilo praznika. Tu se radilo i dan i noć. Sada dijelim robu u udruzi Sv. Vinka. Svaki utorak od 14 do 16 sati dijelim i primam robu, a inače se nitko ne drži reda, svatko donosi kad hoće. Zovu me i što sad, da ne primim? ”- govori nam gospođa Zdenka.

Ispričala je ponešto i o svojim kućnim ljubimcima

Zdravko (67): Život je proveo u službenom Stojadinu, a Kiki i Peki danas su mu najbolji prijatelji

Jednog dana u kanti za smeće čula je kako nešto šuška. Pogledala je što šuška i imala je što vidjeti; u kutiji nekoliko goluba, dva su bila živa i ozlijeđena. Jednog je ostavila sebi, dok je drugi golub slomljenog krila ostao kod njezinog brata s kojim ih je pronašla. Niti jedan nije htio otići nakon oporavka te su sada kod njih u krletkama.

“Osim toga, svako jutro šećem sa psom. Imam psa, mačku i goluba. Moja Maša je udomljena, a  ja sam je i kastrirala i čipirala. Ona je za sada moj život jer ja sama živim u stanu, ona je meni sve. Točno zna što hoću i kako, ne znam koliko da ju nahvalim, toliko je dobra. Macu sam od kuće donijela, nisam htjela da bude lutalica, a goluba sam isto udomila” – razdragano priča umirovljenica Zdenka.

“Za Uskrs sam sve kupila dok je bilo jeftinije”

“S mirovinom dobro živim. Uzela sam muževu mirovinu nakon što je on umro. Za Uskrs sam kupila što treba dok je bilo jeftinije, tako da sam zadovoljna. Danas sam kupila jaja i luk. Moji dolaze sad iz Austrije i ne znam koliko dugo će biti, neka tri do četiri dana. Imam dva unuka, zeta i kćerku, oni su u Austriji, ona ima boravak tamo. Moj unuk mene redovito zove, jučer me zvao, toliko je zadovoljan. On je 8. razred, a ovaj stariji je vojsku odslužio” -ponosno je rekla.

A mlađi unuk javio joj je lijepu vijest. Primili su ga u jednu firmu, a dobra je stvar što će ga ta firma pratiti sa školovanjem. Rekla nam je i kako joj je stariji unuk prije dva tjedna završio odsluženje civilnog vojnog roka u domu umirovljenika i kako je sada počeo raditi.

Zdenka (74): “Imam psa, macu i goluba. Maša je moj život jer živim sama”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap