[VIDEO] Gledali smo utakmicu Hrvatska-Belgija u Domu za starije osobe Maksimir, evo kako nam je bilo

Ana Kanazir
2. prosinca 2022.
Priče
A- A+

Jučer je naša reprezentacija odigrala još jednu utakmicu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru. Ovoga puta nam je protivnik bila Belgija, a krajnji rezultat je iznosio 0:0, čime smo se plasirali u osminu finala prvenstva, ali i zauzeli drugo mjesto u skupini F. Htjeli smo vidjeti kako navijaju umirovljenici pa smo otišli u Dom za starije osobe Maksimir, koji se nalazi na zagrebačkim Ravnicama i snimili atmosferu, a video možete pogledati na kraju teksta.

gledanje utakmice

Gledanje utakmice u Domu za starije osobe Maksimir | foto: Mirovina.hr

Iako su prvo poluvrijeme bili nešto mirniji, u drugom su se štićenici doma malo opustili pa smo mogli čuti i poneku psovku. Neke od njih smo uspjeli i pitati prate li i inače utakmice i što misle hoćemo li pobijediti na ovom prvenstvu. Rado su nam rekli svoja razmišljanja, a gospodin Šime, koji ima 97 godina, nam je ispričao i zanimljive detalje o svojem životu u Domu.

U Belgiji pravo na obiteljsku mirovinu nemaju samo članovi obitelji: Profitiraju i samci

Krenulo je mirnim navijanjem

Utakmica se gledala u zajedničkoj prostoriji u kojoj se i inače gledaju utakmice, a neki umirovljenici su se skupili i otprilike 15 minuta prije samog početka. Zauzeli su svoje mjesto i čekali da sve krene. U prvom poluvremenu je atmosfera bila nešto mirnija, iako se mogla čuti poneka ljutita reakcija, dok su u drugom dijelu utakmice umirovljenici navijali i živcirali se na svaku propuštenu priliku. Iskoristili smo poluvrijeme i kraj utakmice da ih upitamo nekoliko pitanja.

– Volim sve utakmice i inače gledam sve, tko god igra. Imali smo prije golmana Kelavu, koji se preziva kao ja i onda sam se zaljubila u nogomet i od tada gledam utakmice. Svi nogometaši su mi dragi. Jako dobro igraju i željela bih da pobijede večeras, a vidjet ćemo što će biti, rekla nam je gospođa Marta Kelava iz Doma. Osim reprezentacije, Marta prati i utakmice Dinama pa nam je ispričala i kako su igrači Dinama jednom prilikom došli u Dom. Ona je dobila Dinamov šal koji je onda dala svojim unucima.

Njezine prijateljice su sa strane dobacile da bi željele da damo koji gol, ali i da se raduju da barem imamo više bodova u skupini. Kažu da su im svi nogometaši dragi, da trče i jure po terenu, ali i da ćemo sigurno pobijediti na prvenstvu.

Šime sa zastavom

Šime sa zastavom | foto: Mirovina.hr

Najveći navijač Šime

Posebno nas se dojmio gospodin Šime iz Šibenika koji ima 97 godina, ali već 74 godine živi u Zagrebu. Odmah smo znali da je pravi navijač jer je utakmicu došao gledati s hrvatskom zastavom na leđima, a i gospođe iz Doma su nam rekle da njega snimimo jer je on najveći navijač. Morali smo iskoristiti priliku i pitati ga nekoliko pitanja na kraju prvog poluvremena.

– Pratio sam utakmicu, naši pametno igraju. Dovoljan nam je rezultat 0:0. Tko prvi da gol, taj će i pobijediti. U nogometu treba trčati i pratiti igru, a oni to rade. Naši igraju sa srcem, to je najbitnije i ja vjerujem u naše. Vjerujem u Hrvatsku i Hrvatska će pobijediti, rekao nam je Šime.

Osvrnuo se i na svoje godine, ali i na život u domu.

– Dnevni tisak pratim uvijek, ispunjavao sam križaljke do nedavno, ali sada su mi premala slova pa više ne vidim. Imam četiri para naočala, imao sam mrenu na oku koju sam skinuo, ali i dalje ne vidim dobro. Znam što jedem, koliko jedem i kada jedem. Imam svoju sobu i njegovateljicu koja se brine 24 sata da mi se nešto ne dogodi. Vodim evidenciju o lijekovima i svaki dan pijem deset tableta. Godine su tu, ali ja se ne dam, objasnio je Šime.

Ako se želite uvjeriti kako se strastveno navija, pogledajte ovaj video gdje baka Bara komentira, živcira se i psuje dok gleda utakmicu Hrvatska-Maroko.

Danas se utakmica gledala posvuda, a reakcije ove bake na TikToku jednostavno morate vidjeti

Svi su zadovoljni igrom

Kada je utakmica završila, neki su se brzo vratili u svoje sobe, dok su neki još malo ostali gledati televiziju. Kako god bilo, svi su više ili manje bili zadovoljni igrom, igračima, ali i odlaskom u osminu finala.

Nakon utakmice smo pričali s Ivanom koji ima 80 godina, a koji je također nahvalio igru, ali i izbornika Dalića. Kada bi morao birati, odabrao bi Luku Modrića kao najboljeg igrača, ali je rekao kako su mu svi jednako dobri. Ipak, posebno je nahvalio mlađe igrače koji, kako je rekao, kada uđu u igri daju neki polet i energiju. Nada se pobjedi jer kaže da bi bilo vrijeme da konačno pobijedimo na prvenstvu.

Gospođa Nadica (90) je na gledanje utakmice došla sa šalom oko vrata na kockice koji uvijek nosi kada gleda našu reprezentaciju. Zadovoljna je kako su igrali, pohvalila je sve nogometaše, a nada se i pobjedi na prvenstvu.

Kako nam je bilo možete vidjeti i u videu:

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap