Umirovljenici Mariji (73) cvijeće je najdraže: „izdvojila bi ružu, ljiljan i lavandu“

Barbara Jurišić
10. srpnja 2022.
Priče
A- A+

Umirovljenica Marija radila je u poljoprivredi. U mirovini je već neko vrijeme jer je otišla u prijevremenu mirovinu. Ljubav prema biljkama ima još od prije mirovine te kaže kako se o biljkama treba brinuti kao o djetetu.

Marija (73) u centru Belišća
(Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

Marija (73) radila je kao agronom na rukovodećem mjestu. Posao joj je bio zanimljiv, ali otišla je u prijevremenu mirovinu. Biljkama se bavi još od prije mirovine te joj je to glavna relaksacija. Najdraže joj je cvijeće, no uzgaja i povrće. Biljke treba pratiti, kaže, od sjemenke do ploda. Kao najdraže povrće izdvojila je salatu.

Umirovljenica Marija zadržala bašču iz hobija: "Sin i ja ne želimo biti bez svog povrća"

„Radila sam u poljoprivredi, inače sam agronom po struci, i imala sam rukovodeće mjesto. U mirovini sam već 16 godina, u prijevremenu sam otišla. Bilo je uvijek nekih zanimljivih događanja, teško je nešto izdvojiti. Jako volim biljke, cvijeće, vrt. Još uvijek se bavim time jer mi je to relaksacija. Za to je sve potrebno puno ljubavi. Treba ih pratiti od sjemena do ubiranja ploda. Briga oko biljke mora biti kao oko djeteta. Cvijeće mi je najdraže, a od njih bi izdvojila ružu, ljiljan i lavandu. Od povrća uzgajam još papriku, paradajz i dosta toga.  Salata mi je možda najdraža.“ – rekla je gospođa Marija.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap