Umirovljenica o premijeru i predsjedniku: “Meni kao staroj babi od 83 godine smeta njihovo ponašanje”

Josip Mihaljević
23. listopada 2020.
Priče
A- A+

Zagrebačka umirovljenica Tamara u mirovini je gotovo od samostalnosti hrvatske države. Kaže da je 2020. godina stresnija nego inače za umirovljenike, a uputila je kritiku državnom vrhu koji se medijski prepucava gotovo mjesec dana.

Ilustracija: Pixabay (na fotografiji nije umirovljenica iz teksta)

Jutros smo na Trgu Franje Tuđmana u Zagrebu sreli umirovljenicu Tamaru (83), bila je u šetnji sa svojim psom koji bi komotno mogao u “pseću mirovinu” jer će uskoro napuniti 15 godina života.

Kako je biti umirovljenik – stresno

Pitamo ju kako žive umirovljenici u 2020. godini, a dočekao nas je spreman odgovor – “stresno”.

Kućni ljubimci imaju ljekoviti učinak na starije osobe

“Imali smo potres i ovu koronu, a mirovine su i dalje malene. Ja sam u mirovini već 28 godina, odradila sam tadašnji puni radni staž za žene, gotovo 37 godina sam radila. Znam da ima umirovljenika kojima je gore nego meni, ali svatko svoj križ nosi, je li tako? Netko ima malu mirovinu ali je odličnog zdravlja, netko ima veću mirovinu ali ga muči zdravlje, stres se ne može izbjeći”, kaže nam umirovljenica Tamara.

Kaže da je vani najmanje tri sata dnevno, toliko joj treba da prošeta ljubimca koji i sam pokazuje sijede na njušci:

“Razmažen je nevjerojatno. Prijateljica mi ga je poklonila prije skoro 15 godina, nisam imala ljubimce ranije. Dobar je k’o kruh, ali mi smo u stanu pa  on često zapomaže i hoće van. Još dok je bio štene naučila sam ga na tri šetnje dnevno, jedna u osam ujutro, jedna u tri popodne i onda opet predvečer, ali ta uglavnom bude kraća”, objašnjava nam umirovljenica.

Oplela po predsjedniku i premijeru

Tamara živi sama u stanu, suprug joj je preminuo prije deset godina. Priča nam kako je, kao i većina umirovljenika u Hrvatskoj, navikla na detaljno planirani troškovnik. Navečer lista kataloge, označi što će kupiti i koja će jela kuhati.

Jasna Petrović: Zar Milanoviću treba održati tečaj kako Hrvatska očito ne voli svoje stare?

“A kako drugačije? Nema ovdje luksuza, dobro da u blizini imam tri različita trgovačka lanca pa si odaberem ono što volim. Čovjek se navikne na takav režim, pitajte bilo kojeg umirovljenika, znat će vam izdiktirati svoj mjesečni troškovnik napamet”, govori nam.

Navečer voli gledati dnevnike, nekad pasivno, nekad aktivno.

“Ovako ću vam reći, na dan pogledam jedan prilog o koroni, ostalo gasim. Dovoljna mi je jedna informacija o tomu. Hvala Bogu pa se program lagano promijeni”, priča nam Tamara.

Komentirala je i predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića koji se prepiru već gotovo mjesec dana, ne odobrava ni jednog ni drugog:

“Meni kao staroj babi od 83 godine smeta njihovo ponašanje. Dok se oni svađaju ništa se ne događa. Oni bi se trebali ujediniti, neka zajednički nastupe oko nekog pitanja i da vidimo znaju li riješiti probleme ove države ili ne. Od ove galame nema kruha”, zaključila je Tamara.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap