Umirovljenica Lidija: ‘Glazba mi je sve i mislim da bi je svi trebali slušati puno više’

Ana Kanazir
29. srpnja 2023.
Priče
A- A+

Lidija je prije odlaska u mirovinu radila kao profesorica u jednoj zagrebačkoj gimnaziji, ali i u glazbenoj školi pa joj je i sada glazba važan dio života, a uz glazbu obožava putovanja. Otkrila nam je što misli o iznosima mirovina, ali i čime se bavi u slobodno vrijeme.

umirovljenica Lidija na ulici

Umirovljenica Lidija | Foto: Mirovina.hr

Mnogi umirovljenici sa sobom u mirovinu ponesu i strast koju su imali na radnom mjestu. Jedna od njih je i Lidija koju je glazba pratila za vrijeme rada, ali i u mirovini.

‘Glazba mi je sve’

Gospođa Lidija nam nije htjela otkriti koliko točno godina ima, samo je rekla da ima 70 i nešto, a s nama je podijelila bogato životno iskustvo i rekla nam je kako u slobodno vrijeme najviše sluša glazbu.

– U slobodno vrijeme slušam glazbu. Prije sam bila profesorica u školi, u gimnaziji, ali i u glazbenoj školi. Više mi nedostaje rad u glazbenoj školi nego u gimnaziji. Tamo su pravi zaljubljenici u glazbu. Glazba mi je sve i mislim da bi svi trebali slušati što više glazbe, pjevati i plesati, rekla nam je umirovljenica.

Dodala je i kako sluša razne izvođače, od klasike do Gibonnija, kojeg obožava. Najviše sluša Richarda Wagnera, a priznala nam je da njezin muž odmah napusti prostoriju kada ga čuje.

Umirovljenica Lidija pozira s torbom u rukama na ulici

Umirovljenica Lidija | Foto: Mirovina.hr

‘Treba biti aktivan’

Osim glazbe, u mirovini čita putopise o zemljama svijeta, ali i vozi bicikl po Jarunu.

– Čitam i razne putopise o zemljama i zanimljivostima. Jako me to fascinira. Obožavam putovanja i bilo mi je odlično dok bi u školi putovali. Rado bih i sada putovala, ali nažalost ništa od toga. Ipak, mogu reći da sam obišla gotovo cijeli Jadran koji mi je apsolutno prekrasan, odgovorila nam je Lidija i dodala da će ga posjetiti, ali tek nakon sezone kada se smanje vrućine.

Otkrila nam je i kako bi se htjela baviti još svačime, ali kako nažalost više nema toliko kondicije pa samo vozi bicikl po Jarunu. Kako kaže, treba biti aktivan jer inače nije dobro.

‘Živim skromno’

Baš kao i sve i ovu smo veliku zaljubljenicu glazbe pitali o tome kako je zadovoljna iznosom svoje mirovine. Evo što nam je odgovorila.

– Normalno da nitko nije zadovoljan iznosom mirovine. Mislim da ljudi jako loše žive. Mogu reći da ja živim skromno i kupujem samo što trebam pa sve nekako onda uskladim. Eventualno si nekada kupim koji novi CD, rekla nam je Lidija.

Priče ostalih umirovljenika možete čitati i na Facebook stranici Humans of Mirovina.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap