Umirovljenica Dubravka (85): ‘Volim čitati i stare i nove knjige, a gotovo sam svaki dan u knjižnici’

Ana Kanazir
19. rujna 2022.
Priče
A- A+

Dubravku smo zatekli u knjižnici dok čita knjigu za koju je čula na radiju. Ispričala nam je kako zapravo prima mirovinu od svojeg muža, ima šestero djece, kao i unuke. Često čita knjige i novine, sluša opere i uživa u svemu što radi.

Umirovljenica Dubravka

Umirovljenica Dubravka (85) | Mirovina.hr

Nedavno se vratila s odmora, gdje je uživala s unucima u ljepotama Obrovca i Zrmanje, a otkrila nam je i u čemu još sve uživa te koje aktivnosti će probati ponovno uvesti u rujnu u svoj život.

Umirovljenica Jela (60): „Jako volim bašču, ali odustajem. Ne ide“

Vrijeme često provodi u knjižnici

Dubravka nam je rekla kako puno čita i kako je gotovo svaki dan u knjižnici te da joj je to kao drugi dom. Nije bila u knjižnici oko mjesec dana zbog ljetovanja s unucima, ali zato sada nadoknađuje propuštene naslove.

– Volim pročitati nove knjige, ali se često vratim na stare koje sam već jednom pročitala kao učenik ili student, pa na te knjige u ovim godinama gledam potpuno drugačije. Drago mi ih je čitati i uvijek uočim nešto što prije nisam. Volim povijesne knjige i naše književnike. Trenutno čitam „Zemlja bez sutona“ Marije Andrijašević. Za nju sam čula na radiju i sada sam je posudila, rekla nam je ova umirovljenica.

Uz Dubravku, mnogi drugi umirovljenici također uživaju u čitanju knjiga, a ovdje možete vidjeti koji su im žanrovi i naslovi najdraži.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog
igranje Go
Zaigrali smo drevnu igru Go u knjižnici, a evo zašto je toliko zanimljiva i dobra za sve generacije

Osim knjiga, čita i novine, a sluša i opere

– Imam vremena za čitanje i volje pa mi to nije problem. Uživam u knjigama, a u knjižnicu dođem pročitati novine i vidjeti vijesti jer nemam televizor kod kuće pa da budem u toku s događajima. Uživam i u slušanju opera na radiju. Nekada sam znala ići češće u kazalište i na koncerte, ali danas mi je to malo teže jer sam nešto starija. Nadam se da ću na jesen ponovno uvrstiti tu aktivnost u raspored, otkrila nam je Dubravka.

Uživa u unucima

Gospođa nam je rekla kako su joj neki sinovi u Zagrebu, a neki u Americi pa joj i oni ponekad dođu. Dok se prije većinu vremena kod kuće bavila pletenjem, sada se time ne stigne toliko baviti jer uživa u druženju s unucima.

Umirovljenica Dubravka (85): ‘Volim čitati i stare i nove knjige, a gotovo sam svaki dan u knjižnici’
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap