Obrazovanje u mirovini: Ima 87 godina i upisala je osnovnu školu

Ana Kanazir
25. ožujka 2023.
Priče
A- A+

Umirovljenica iz Egipta je u 87. godini života odlučila upisati osnovnu školu i time je pokazala da nikad nije kasno za ostvariti ono što je već dulje vremena željela. Iako se kao mala htjela školovati, njezin otac je imao drugačije planove i stavove o obrazovanju žena pa ona nikada nije išla u osnovnu školu. Zato se sada odlučila na obrazovanje u mirovini.

strani jezik

Foto: Unsplash

Možda je mislila kako nikada neće završiti osnovnu školu, ali nedavno su vlasti i Ministarstvo za socijalnu sigurnost u Egiptu pokrenuli projekt opismenjivanja i obrazovanja odraslih i ovdje je vidjela svoju priliku. Ovime je pokazala kako je moguće i obrazovanje u mirovini.

Vjerojatno najstariji maturant ikada: 92-godišnjak točno riješio sve zadatke iz matematike

Zubaida abd Elaal ima 13 unučadi, a sada je odlučila da je vrijeme za obrazovanje. Tako sada uči čitati i pisati u školi. Iako je i ranije mogla učiti kod kuće pomoću učiteljice koja bi dolazila kod nje, ona je odbila jer je htjela uživati u osjećaju odlaska u školu.

– Dala sam sve od sebe, htjela sam postići nešto, a ne da me uvijek netko drugi vodi. To je život, rekla je umirovljenica za DW Bosna i Hercegovina i dodala kako želi konačno dobiti školsku svjedodžbu.

Koliko joj je obrazovanje važno, pokazuje i činjenica da je kontrolirala ispred škole odlaze li njezine kćeri na nastavu. Ohrabruje i druge odrasle da se obrazuju i da slijede svoje snove. Ipak, ovo nije jedina umirovljenica koja se odlučila na obrazovanje u mirovini. Podsjećamo i na primjer najstarijeg britanskog maturanta od 92 godine koji je na maturi točno riješio sve zadatke iz matematike. Njegovu priču možete vidjeti ovdje.

Ljudi u komentarima ispod videa su oduševljeni i slažu se kako nikada nije kasno.

Cijeli video možete vidjeti u prilogu:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap