100-godišnjakinja udomila psa starog 11 godina, a sada zajedno uživaju u svakom danu

Ana Kanazir
24. rujna 2022.
Priče
A- A+

Johanna Carrington (100) iz Kalifornije je često imala pse u svojem životu, a sada je odlučila udomiti mješanca Chihuahue kojeg je nazvala Gucci. Njihov prvi susret je bio ljubav na prvi pogled, a ovaj pas je donio samo radost i veselje u njezin život.

chihuahua

chihuahua | foto: unsplash, Jairo Alzate

Kaže kako su za njezinu dugovječnost odgovorne dobre životne navike, ali i velika ljubav prema životinjama. Upravo zato je ubrzo nakon smrti prijašnjeg psa, vrlo brzo krenula u potragu za novim. Sada se sprema provesti posebno zabavan dan s Guccijem na njezin 101. rođendan.

Tečaj €/kn: 7,53450
Stariji i kućni ljubimci | Pexels
„Stopa smrtnosti niža za pacijente koji imaju kućnog ljubimca u odnosu na one koji nemaju"

 

Sve rade zajedno

Nakon što joj je preminuo posljednji pas Rocky, doma joj je bilo vrlo tiho i htjela je udomiti novog psa. Njezina kći se bojala kako sklonište za napuštene životinje neće htjeti dati psa tako staroj osobi, ali se na svu sreću prevarila. Osoba koja inače brine o Johanni će joj pomoći u svakodnevnoj brizi oko psa te će ga redovito šetati, piše Today.

-Ušao je u kuću kao da je već bio ovdje. Bilo je nevjerojatno. Vidio me kako sjedim na stolici, skočio na mene i sjeo mi na krilo, izjavila je 100-godišnjakinja o prvom susretu s novim kućnim ljubimcem.

Gucci je odmah dobio puno igračaka, ali i svoje mjesto u stanu. Zajedno gledaju televiziju, dok po noći ovaj mali pas spava na krevetu uz svoju vlasnicu. Johanna se nada kako će se za njezin nadolazeći 101 rođendan, u prosincu, raditi nešto posebno zabavno. Kako kaže, svoj dug život može zahvaliti dobrim životnim navikama, ali i provođenju vremena sa životinjama.

Jesu li kućni ljubimci dobri za umirovljenike?

Više istraživanja je pokazalo kako kućni ljubimci i životinje općenito imaju velikih blagodati na zdravlje starijih osoba. Umirovljenici koji su vlasnici pasa češće su aktivniji zbog svakodnevnih šetnji, jednako tako se manje osjećaju usamljeni, ali je i manji rizik za razvojem depresije. Stopa smrtnosti značajno je niža za one koronarne pacijente koji imaju kućnog ljubimca u odnosu na one koji ih nemaju. Više o pozitivnim utjecajima ljubimaca na starije osobe možete pročitati ovdje. Ako niste sigurni koju vrstu kućnog ljubimca želite, pomoć možete potražiti u ovom tekstu.

 

100-godišnjakinja udomila psa starog 11 godina, a sada zajedno uživaju u svakom danu
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap