Podignuta optužnica protiv unuka čiji je pas u stanu u Zadru usmrtio njegovu 82-godišnju baku

Ana Kanazir
6. lipnja 2024.
Crna kronika
A- A+

U siječnju je u Zadru u stanu pronađena mrtva umirovljenica, a s njom je pronađen i pas, Američki staford. Ona je preminula upravo od posljedica ugriza psa čiji je vlasnik njezin unuk. Sada je protiv ovog mladića od 28 godina podignuta optužnica zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a za ovo je inače propisana kazna od osam godina zatvora.

Staford trči

Staford | Foto: Pixabay, susanne906

Nevjerojatna nesreća dogodila se u siječnju kada je umirovljenica čuvala sama u stanu psa svojeg unuka. On ju je izgrizao do smrti, a sada je podignuta optužnica protiv ovog mladića koji je postupio protivno zakonu.

Staford trči
Grozan slučaj u Zadru: Pas izgrizao do smrti 82-godišnjakinju

Pas je u siječnju ubio 82-godišnju baku, a njezino je tijelo i psa u stanu u Zadru 31. siječnja pronašla policija. Vrlo brzo se uspostavilo kako pas pripada njezinom unuku, hrvatskom vojniku, koji ga je baki ostavio na čuvanje, o čemu smo pisali ovdje. Ovaj 28-godišnjak je odmah priveden, a 27. svibnja je protiv njega Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo optužnicu i to zbog počinjenog kaznenog djela protiv opće sigurnosti – teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Stavlja mu se na teret da je u stanu svojoj baki ostavio psa na čuvanje svjestan da se radi o pasmini Američki staford terijer koji je opasan i svjestan da bi mogao ugroziti život ljudi, kao i da takvog psa ne smije ostaviti drugim osobama na čuvanje prema Zakonu o zaštiti životinja i Pravilniku o opasnim psima, kako se navodi na stranici Državnog odvjetništva. Tereti ga se tako da je ostavio psa na čuvanje članici obitelji kojoj je taj pas nanio teške i po život opasne ozljede uslijed kojih je ona preminula između 23:00 sata 29. siječnja 2024. do 4:00 sata 30. siječnja 2024.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap