Umirovljenica vezala psa za vrata postaje i bila drska prema policajcima: Poslušala tek nakon prijetnje uhićenjem

Luka Kalac
2. srpnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Umirovljenica je krajem lipnja ušetala sa svojim psom u hodnik policijske postaje Opatija. Ondje su je policajci zamolili da izvede psa i veže ga izvan prostora policijske postaje. S obzirom na to da pas nije imao brnjicu, neki od građana u postaji su izrazili strah zbog životinje koju je umirovljenica vezala za vrata policijske postaje. Tek nakon naredbe da će biti uhićena, odvezala je psa. Ovim postupkom u postaji počinila je prekršaj, kao i neke druge iz domene javnog reda i mira.

Stari pas leži na pločniku.

Pas | Foto: Pexels / ismail aybey

Krajem lipnja 83-godišnja umirovljenica je uvela svog psa u hodnik policijske postaje Opatija. Umirovljenica je uvođenjem psa bez brnjice u postaju napravila prekršaj, ali i neke druge prekršaje iz domene javnog reda i mira.

Umirovljenica je blokirala ulaz u policijsku postaju

Kada su vidjeli što je učinila, policajci su zamolili 83-godišnjakinju da izađe iz hodnika i priveže psa izvan prostora policijske postaje. Nakon ignoriranja zamolbe policajaca, umirovljenica im je drsko odgovorila, a potom je vezala uzicu psa za ulazna vrata postaje. Tim nepromišljenim činom je onemogućila ulazak i izlazak policajaca i stranaka, a pojedini građani su rekli kako je kod njih izazvan strah zbog životinje pred ulazom.

– Naime, 83-godišnjakinja je uporno odbijala upozorenja i zapovijedi policijskih službenika pa je tek nakon naredbe da će biti uhićena odvezala psa s vrata postaje i udaljila ga iz policijskog prostora, stoji na stranicama Policijske uprave primorsko-goranske.

Policijski znak na uniformi; u pozadini je policijski automobil
Gospođa u Zagrebu pokradena usred bijela dana, a dvije su se umirovljenice sukobile nasred ceste u Rijeci

Prekršajno je sankcionirana

S obzirom na to da je počinila prekršaj iz domene remećenja javnog reda i mira, 83-godišnjakinja je, prema navodima policije, prekršajno sankcionirana u skladu s odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. S ciljem sprječavanja i ponavljanja ovakvih i sličnih događaja, građane se podsjeća da je zabranjen ulazak sa životinjama u prostorije državnih institucija. K tome ih pozivaju da svoje životinje drže pod nadzorom, posebice pse u šetnji na otvorenom, kako ne bi slučajno ozlijedili djecu ili druge osobe u blizini.

Podsjećamo kako je početkom travnja u Rijeci zabilježen fizički sukob dvije umirovljenice. Riječ je o gospođama koje su se otprije poznavale, a stvar je postala poprilično opasna kada je 75-godišnjakinja fizički nasrnula na poznanicu prema kojoj se zaputila s oštrim predmetom u ruci. Više o tome možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap